Soția românului executat în stil mafiot în plină stradă, la Roma, rupe tăcerea: "Bărbatul ne amenința de câteva zile"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Apar noi detalii în cazul tânărului român, împușcat mortal în timp ce mergea pe stradă, în Roma. Victima se numește Mihai Ștefan Roman, în vârstă de 33 de ani. Acum, soția victimei, spune că primeau amenințări de câteva săptămâni.

Mihai Ștefan Roman, Michele pentru cei care îl cunoșteau în Italia, zidarul român în vârstă de 33 de ani care a fost împușcat de două ori în spate miercuri seară în timp ce se afla pe stradă în Casal de' Pazzi, era amenințat de săptămâni întregi și trăia în teroare.

Asta după ce soția sa a auzit confidențele unei alte femei, soția unui condamnat albanez, victimă a violenței domestice. Românul  a ajutat-o să se elibereze de coșmar și de bătăi, să găsească curajul de a se răzvrăti împotriva torționarului care îi dădea "permisiunea" de a ieși din casă doar pentru a-și lua fiul de la școală, care o înregistra cu un microfon atunci când el nu era de față și care nu a ezitat să-i distrugă telefonul mobil imediat ce a aflat de confidențele pe care aceasta le împărtășise cu prietena sa româncă.

Românul, împușcat după ce a salvat o femeie de abuzurile soțului

 

Un afront de neiertat, mai ales după ce fusese dat afară din casă. Albanezul se înfuriase, se descărcase pe Mihai, se certaseră și chiar ajunseseră la certuri: "Mi-ai distrus familia", "dacă soția ta nu tace, te aranjez, te distrug", acesta era tenorul intimidărilor, în persoană și prin telefon. Mihai îi spusese soției sale: "O să mă omori".

Ieri, femeia a fost audiată îndelung și de mai multe ori de către carabinierii de la Nucleul de Investigații din Via In Selci, care anchetează crima. Și ea a povestit despre certurile cu albanezul (care avea o armă acasă), despre amenințări, despre Mihai care devenea din ce în ce mai speriat și se închidea în sine. Și a plâns de disperare, pentru că în inima ei avea o premoniție: că execuția soțului ei de 8 martie ar fi putut fi "cel mai atroce cadou pentru Ziua Femeii: familia mea distrusă". Avea produsele de patiserie în mână când l-au omorât. Elementele furnizate de femeie sunt acum analizate de anchetatori, care nu exclud însă nicio pistă, având în vedere modul feroce în care a fost comisă crima.

Soția lui Mihai: "cel mai atroce cadou pentru Ziua Femeii: familia mea distrusă"

 

În profilul lui Mihai nu sunt menționate drogurile și traficul de droguri. El are antecedente pentru infracțiuni contra patrimoniului, "furtul unei motorete în urmă cu mulți ani, când era copil", explică un văr. Iar în casa aflată la o jumătate de bloc de Via dei Selmi, unde a avut loc tragedia, membrii familiei vorbesc despre un bărbat 'care ieșea dimineața în zori pentru a merge pe șantier și, la întoarcere, bea o bere cu prietenii săi în fața băcăniei românești (aceeași în fața căreia a fost împușcat, n.r.)'.

Copiii săi, doi gemeni mici, îl așteaptă în continuare. Ei nu știu că tatăl lor a murit. "Îl sună tot timpul la telefon, vor să meargă la pescuit cu el, așa cum fac în fiecare weekend. Pescuitul era marea pasiune a lui Mihai', adaugă un alt văr. Drogurile? Soția și rudele sale au căutat-o peste tot în casă: "Ziarele vorbeau despre asta, așa că am avut îndoiala că ar putea ascunde ceva, că a intrat într-o afacere proastă, dar nu am găsit nimic. Avem încredere în anchetă, vrem să se facă dreptate".

Vezi și: Zidar pe șantier în timpul zilei, hoț noaptea: Un român ar fi fost împușcat în Italia pentru că nu a împărțit prada unui jaf

Doi copii gemeni își caută tatăl prin casă

 

Cu toate acestea, dinamica ambuscadei seamănă cu cea a multor altora care au însângerat Roma ca parte a războiului dintre bande pentru controlul traficului de droguri: doi ucigași îmbrăcați în haine întunecate și purtând căști de protecție au deschis focul în timp ce se plimbau cu o motocicletă prin mulțime.

Se pare că un al treilea foc de armă a rănit un alt român care se afla lângă Mihai; alți doi au fugit speriați. Pe trotuar mai erau ieri pete de sânge ale masonului. Mama, sora, soția și soacra lui plângeau în fața lumânărilor aprinse, la fel ca și alți cunoscuți, străini și italieni.

Un alt român, rănit de un glonț

 

În acest colț de oraș, însă, mulți îi arată cu degetul pe albanezi: bărbatul din bătaie și cei doi frați ai săi, unul proaspăt ieșit din închisoare, celălalt dintr-o comunitate de reabilitare a drogurilor, sunt înfricoșători pe aici. "Sunt violenți", povestesc ei, "și cu ceva timp în urmă s-au supărat pe o familie de cubanezi care, din teroare, și-au făcut bagajele și s-au mutat în altă parte acum trei săptămâni“.

Carabinierii efectuează teste balistice și investigații asupra telefonului victimei și achiziționează, de asemenea, imagini de la mai multe camere de luat vederi, în căutarea ucigașilor și a cheii misterului crimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel