Zidar pe șantier în timpul zilei, hoț noaptea: Un român ar fi fost împușcat în Italia pentru că nu a împărțit prada unui jaf

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bărbații care l-au ucis pe Roman Stafan Mihai au tras patru focuri de armă spre român. Bărbatul de 33 de ani primise deja amenințări cu moartea în luna iunie: motivul ar fi neîmpărțirea veniturilor din furturi și jafuri. Poliția italiană este pe urmele criminalilor.

Mihai a murit din cauza unei reglări de conturi în cadrul criminalității prădătoare străine, în spatele execuției de la Ponte Mammolo. Aceasta este principala ipoteză pe care o urmăresc anchetatorii Parchetului.

Crima a avut loc marți seara, după ora 20.00, în via Francesco Selmi, în fața unei farmacii. Sosirea ucigașilor, călare pe o motocicletă de mari dimensiuni, a fost filmată de câteva camere de supraveghere video, iar unele faze ale împușcăturii au fost imortalizate, împreună cu fuga, în cadrele video.

Înainte de a trage asupra lui Mihai, pasagerul l-a strigat pe nume. Când bărbatul de naționalitate română s-a întors, acum prins fără speranță între un trotuar și un zid, a fost ucis, conform presei străine.

 

Zidar pe șantier în timpul zilei, hoț și tâlhar noaptea



Imediat după crimă, anchetatorii au reconstituit profilul victimei și antecedentele sale penale, precum și pe cine frecventa și ce relații avea în afara și în interiorul cartierului. S-a presupus că, în spatele unei slujbe curate de zidar și muncitor în construcții, acesta ascundea participarea la activități infracționale.

Acesta a comis chiar și furturi importante pe care le realiza împreună cu conaționali și italieni. Și poate că neîmpărtășirea prăzii ar fi fost motivul crimei. Aceasta este, în prezent, cea mai promițătoare pistă de investigație.

Nu este exclus ca ucigașii să fi acționat la comandă și să fi fost însărcinați de alte persoane cu săvârșirea crimei. Poate că victima a povestit deja cuiva despre temerile sale de a fi ucis, dând chiar numele ucigașilor pe care îi cunoștea, deoarece fusese deja amenințat de aceștia.

A fost exclusă pista drogurilor, ceea ce, cel puțin de data aceasta, într-un cartier în care traficul de droguri este cea mai mare afacere, nu încadrează execuția.

 

Jafuri din ce în ce mai violente în Italia

 

Se pare și de această dată că între lumea interlopă străină și cea locală din Ponte Mammolo și Rebibbia ar fi putut apărea neînțelegeri. Cei din "vechea gardă" care "înrolau" forța de muncă străină pentru a comite furturile, au fost aproape definitiv înlăturați de noii recruți din Europa de Est, care au apărut imediat foarte vicleni și mult mai violenți chiar și în executarea furturilor care degenerează adesea în jafuri sângeroase.

În zilele următoare, magistrații însărcinați cu ancheta vor fi informați cu privire la rezultatele parțiale ale autopsiei și ale altor examinări care au fost dispuse asupra cadavrului și care vor contribui la adăugarea de elemente de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel