Ministrul Sănătații: Termenul de 2024 pentru construirea spitalelor regionale este unul optimist

StiriDiaspora Team / 1 apr 2019, 10:28 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Sanătății, Sorina Pintea, a declarat că  2024 este un termen optimist pentru construcția spitalelor regionale.

"Ai noștri consultanți spun 2024, eu spun că e un termen optimist. Vorbim despre finanțare, despre posibilitatea fazării, tocmai pentru că avem niște proceduri foarte lungi - nu numai noi, și cei de la Comisia Europeană. Până la urmă, sunt niște termene de care trebuie să ținem cont. Este vorba de 400 de milioane de euro, noi avem 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană în acest moment. Încercăm, am aprobat în Guvern un memorandum în care cerem prelungirea, practic etapizarea construcției, lucru care, poate, e cel mai aproape de realitate. Asta avem în acest moment, nu am putut avea mai multă finanțare. Dacă putem obține bani mai mulți, de ce să n-o facem, pentru că n-o să începem construcția mai devreme de 2020 - 2021. De ce să nu profităm de a doua etapă de finanțare?”, a explicat Sorina Pintea.", a declarat  Sorina Pintea la Digi 24.


Sorina Pintea a declarat la începutul anului că a estimat că realizarea celor trei spitale regionale - la Iași, Craiova și Cluj - va fi începută pe exercitiul financiar 2021-2027.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25