Sorina Pintea: "NU AVEM locuri pentru marii arși din cauza numărului mare de accidente"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Sorina Pintea, prezentă la Digi24, a spus că România nu mai are în acest moment paturi diponibile pentru marii arși. Astfel că, pacienții sunt trimiși în alte țări, acolo unde există locuri suficiente. 

"În luna martie, în România am avut 76 de arși, cu procent de peste 20 la sută arsuri pe suprafața corpului. Este luna curățeniei de primăvară, oamenii cred că nu au fost atenți pentru că este un număr foarte mare de arși", a declarat Ministrul Sănătății, la Digi24.

Sorina Pintea dă asigurări că, în cel mai scurt timp, România va avea mai multe paturi pentru victimele care au arsuri pe mare parte din suprafața corpului. 

"Au fost proiecte blocate. Există planuri pentru contrucția a patru centre de mari arși, planuri care, bineînțeles au fost blocate. Au fost deblocate aceste planuri, și în final putem să spunem că suntem în faza în care am contractat serviciile pentru studii de fezabilitate. (...) Sunt niște centre generoase, moderne. Avem două centre, Timișoara și Iași care așteaptă echipamentele. Am finalizat achizițiile pentru aceste echipamente (...) Este foarte clar că s-au achiziționat echipamentele cele mai bune. Urmează să se semneze contractele și să înceapă livrarea pentru cele două centre", a mai spus ministrul. 

Mai multe paturi pentru marii arși, însă nu suficiente. 

"Sfârșitul lunii mai, Timișoara, o să avem încă 5 paturi suplimentar, apoi urmează Iași, probabil luna iunie", a declarat Sorina Pintea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel