Sorina Pintea, CLARIFICĂRI în cazul bărbatului mort. Ambulanța a rămas BLOCATĂ în noroi

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că bărbatul murise cu câteva ore înainte ca rudele să sune la 112. Faptul că ambulanța a întârziat pentru că a rămas blocată în noroi nu are legătură cu decesul pacientului, spune ministrul. 


„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanţa pentru un bărbat aflat în stare de inconştienţă. La 5.54, ambulanţa porneşte spre locul intervenţiei, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanţă este şefa SMURD din Vaslui. La 6 şi 16 minute, ambulanţa se împotmoleşte la 600 de metri de locuinţa pacientului. Echipajul anunţă ISU care pregăteşte o şenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanţa s-a impotmolit şi au trimis o maşină care avea tracţiune 4x4 să ia medicul şi echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

O ambulanță a rămas blocată în noroi și a fost nevoie de intervenția pompierilor din Vaslui care au scos mașina cu ajutorul unei șenilate. Într-un final, salvarea a ajuns la pacient, dar mediul nu a mai putut face nimic pentru a îl putea salva.

„La faţa locului a fost deplasat şi un camion de la ISUJ Vaslui pentru a scoate ambulanţa din noroi. Autorităţile locale s-au mobilizat şi ele, punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale. Din păcate, la faţa locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul în vârstă de 51 ani, acesta fiind declarat decedat”, au spus reprezentanţii ISU Vaslui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel