Șomajul tehnic revine în România. Raluca Turcan, anunț important pentru angajații afectați de pandemie

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Raluca Turcan anunță majorarea salariului minim pe economie
Raluca Turcan anunță majorarea salariului minim pe economie

Guvernul va prelungi măsura șomajului tehnic pentru activitățile afectate de restricțiile impuse de pandemie. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Șomajul tehnic revine în România, după ce mai multe județe au intrat în scenariul roșu și unele activități sunt afectate. De asemenea, Guvernul îi va susține financiar și pe părinții care stau acasă și îi supraveghează pe copii la teme, în contextul cursurilor on-line, notează Agerpres. Măsurile vor fi adoptate, astăzi, în ședință de Guvern.

"Noi vom adopta din nou şomajul tehnic, astăzi, în şedinţa de Guvern. De fapt vom prelungi aplicarea şomajului tehnic, vom adopta o ordonanţă de urgenţă care să ofere sprijin pentru părinţii care se află acasă, pentru supravegherea copiilor care sunt în şcoală online şi, de asemenea, în şomajul tehnic intră şi alte categorii de profesionişti care vor putea primi un sprijin activ în cazul în care evoluţia pandemică se înrăutăţeşte", a afirmat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

În domeniul construcțiilor și al alimentației publice se așteaptă să se înregistreze cele mai multe cereri pentru șomaj tehnic.

 

Șomajul tehnic și flexibilitatea în muncă, primele măsuri ale Ministerului Muncii

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că urmează să fie adoptate și măsuri care să sprijine angajații și angajatorii, astfel încât locurile de muncă să fie păstrate în cât mai multe domenii, mai ales unde se poate lucra de la distanță.

„În materie de flexibilizare relaţii de muncă se poate face mai mult şi avem pregătit, în momentul de faţă, un act normativ, să vedem dacă va fi ordonanţă sau proiect de lege, astfel încât să oferim posibilitatea şi unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi 'casual work' sau 'job sharing', 'employ sharing' sau alte forme de astfel de contracte", a  explicat Raluca Turcan, citată de sursa menționată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel