Șoferul TIR-ului, care a lovit un microbuz la Iași, venea din Italia. Bărbatul, la un pas să provoace o tragedie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șoferul TIR-ului, care a lovit un microbuz la Iași, venea din Italia. Bărbatul, la un pas să provoace o tragedie sursa ziaruldeiasi
Șoferul TIR-ului, care a lovit un microbuz la Iași, venea din Italia. Bărbatul, la un pas să provoace o tragedie sursa ziaruldeiasi

Șoferul TIR-ului, implicat în accidentul rutier de la Vânători, Iași, produs sâmbătă, 15 mai, în care au fost răniți mai mulți cetățeni moldoveni, care se aflau în-un un microbuz, este din Republica Moldova. 

Conducătorul auto a condus în şlapi din Italia până la Iaşi, a fost pe punctul de a produce o tragedie în sensul giratoriu de la Vânători. La ieşirea din sensul giratoriu pe drumul naţional, bărbatul nu a oferit prioritate unui microbuz care venea dinspre Sculeni şi care trebuia să ajungă la Iaşi. Microbuzul circula pe ruta Chişinău – Iaşi era plin cu călători, scrie Ziarul de Iași.

„În accidentul rutier au fost implicate un TIR şi un microbuz. În microbuz se aflau 16 persoane, iar în TIR doar şoferul. Din microbuz s-au evacuat 14 victime, iar două au rămas încarcerate, dar conştiente. În total, la spital au fost transportate în total 13 persoane, dintre care 12 adulţi şi un copil, toţi conştienţi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi.

Citeste si:  Cine sunt victimele accidentului grav, produs sâmbătă, în Iași. Un TIR a lovit un microbuz, în care se aflau mai multe persoane 

„Un ansamblu de vehicule, format din autocamion şi remorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, dinspre localitatea Bogonos către localitatea Vulturi, a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat de 50 ani. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă acroşând totodată un autoturism. În urma accidentului, a rezultat rănirea a 10 persoane, toate din microbuz. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză a fost deschis dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Citeste si: Accident grav: un TIR a intrat într-un microbuz: 12 persoane rănite. Planul roșu a fost activat 

În urma accidentului de sâmbătă, 15 mai, două femei cu vârsta de 59 de ani implicate în accidentul de la Vânători se află în continuare în stare gravă. O victimă cu fractură de bazin se află internată la Secţia de Ortopedie a Spitalului Sfântul Spiridon, iar cealaltă care prezenta un traumatism cranian se află la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a precizat că în acest accident au fost implicați 17 cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care doi răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar ceilalți 15 cetățeni sunt în afara oricărui pericol fiind transportați la spital pentru monitorizare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel