Șoferul camionului, încărcat cu peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă, prins după mai multe zile de căutări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șoferul camionului, încărcat cu peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă, prins după mai multe zile de căutări Sursa Arad Online
Șoferul camionului, încărcat cu peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă, prins după mai multe zile de căutări Sursa Arad Online

Șoferul camionului încărcat cu peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă, care a fugit după ce a fost oprit de polițiștii rutieri la un control de rutină,  în 24 mai, pe raza localității Mândruloc, a fost prins.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, s-a dispus urmărirea penală în acest caz față de o persoană sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 270, alineatul 3, din Legea 89/2006, privind Codul Vamal al României, cu precizarea că persoana a dobândit calitatea de suspect.

După mai bine de o săptămână de la fugă, cel care se afla la volanul camionului încărcat cu peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă a fost prins de oamenii legii. Cel mai probabil acesta va fi audiat, procurorul de caz urmând să stabilească dacă va lua sau nu o măsură preventivă împotriva sa.

„Cercetările privind cele 600 de baxuri de țigări de contrabandă se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind efectuate toate actele materiale pentru probarea activității infracționale. Raportat la actele procedurale efectuate în această cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, a transmis IPJ Arad, prin Compartimentul de Relații Publice.

Şoferul camionului, plin cu ţigări de contrabandă, încă nu a fost identificat. Poliţiştii continuă cercetările

Reamintim că, în dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel