Şoferii români de camion nevaccinaţi acuză DSP că îi obligă să intre ilegal în carantină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Şoferii profesionişti nevaccinaţi se plâng că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) îi obligă să intre în carantină chiar dacă prezintă un test negativ la intrarea în ţară, ceea ce este ilegal, se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români din Transport (FORT).

„Transportul rutier de mărfuri şi de pasageri, grav afectat de toate măsurile fără cap luate de autorităţi, se confruntă acum şi cu ameninţarea opririi activităţii de către şoferii profesionişti. Aceştia din urmă acuză, pe bună dreptate, faptul că sunt abuzaţi de DSP la intrarea în ţară atunci când se întorc din curse, fiind obligaţi să intre în carantină în totală contradicţie cu prevederile legale”, se arată în comunicat.

Astfel, hotărârea CNSU 111/06.12.2021 stabileşte, în mod cert, faptul că şoferii profesionişti nevaccinaţi sunt exceptaţi de la măsura carantinării, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, însă reprezentanţii DSP au o proprie viziune legată de respectarea acestor prevederi şi obligă şoferii profesionişti să intre în carantină chiar şi cu test valabil la intrarea în ţară.

„Din ce în ce mai mulţi şoferi se plâng de aceste practici abuzive şi încep să strângă rândurile pentru un protest şi oprirea activităţii, crescând astfel pericolul ca înainte de sărbători să lase camioanele sau autocarele pe dreapta, afectând întreaga activitate a companiilor unde lucrează, dar mai ales a clienţilor acestor companii. Federaţia Operatorilor Români de Transport face un apel insistent la factorii de decizie să intervină pentru stoparea abuzurilor şi pentru aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale”, se spune în document.

 

FORT: „Abuzurile şi presiunea permanentă a autorităţilor trebuie sa înceteze”



Este oricum suficient de dificil, pentru companiile de transport, să gestioneze efectuarea de teste PCR în străinătate pentru şoferii profesionişti, înainte de întoarcerea în ţară, întreaga logistică a curselor fiind deja dată peste cap, mai spun reprezentanţii transportatorilor.

„Pentru a evita riscul unor blocaje în lanţurile de aprovizionare este nevoie de un număr cât mai mare de şoferi activi, iar pentru asta abuzurile şi presiunea permanentă a autorităţilor trebuie sa înceteze, iar în graniţă să fie introdusă şi acceptată testarea rapidă pentru şoferii din transporturile de mărfuri şi pasageri”, susţine FORT.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel