Șoferii din Germania vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin la pompă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Șoferii din Germania vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin la pompă. Sursa - Pexels
Șoferii din Germania vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin la pompă. Sursa - Pexels

În 2024, există riscul unui șoc de preț pentru toți șoferii din Germania. Se așteaptă că prețurile combustibilului va crește mai mult decât oricând. Toți consumatorii trebuie să fie pregătiți pentru asta, avertizează presa germană.

Dacă în calitate de șofer ați experimentat o surpriză pozitivă la benzinăriile în preajma Crăciunului din Germania, există pericolul unui șoc real al prețurilor în noul an. Consumatorii se pot aștepta la prețuri record după intrarea în noul an.

În contextul schimbărilor climatice și al consecințelor acesteia, este important pentru politicieni ca germanii să trăiască mai neutri din punct de vedere climatic în viitor. Printre altele, emisiile de CO2 ar trebui reduse semnificativ.

Din această cauză, din ianuarie se va percepe o sumă mai mare pe tonă de dioxid de carbon emis. Prețul crește de la 30 la 45 de euro.

Acest lucru afectează direct și prețurile combustibilului. Prețul unui litru de benzină ar trebui astfel să crească în medie cu 1,4 cenți.

 

Germanii, sfătuiți să treacă la mașini electrice

 

Cu toate acestea, șocul prețului nu se termină aici. O creștere suplimentară a taxei pe CO2 pe tonă cu încă 10 euro este, de asemenea, planificată pentru 2025. Cel mai probabil, prețurile la benzinării vor continua să crească. 

Cu toate acestea, există o modalitate de a evita această povară financiară. Pe de o parte, există așa-numita compensație pentru transportul la și de la locul de muncă, care poate fi obținută printr-o declarație fiscală.

Acest lucru permite navetiștilor să deducă cheltuielile cu naveta: 30 de cenți pentru primii douăzeci de kilometri și 38 de cenți începând cu al 21-lea kilometru.

Pe de altă parte, germanii  sunt sfătuiți să treacă la o mașină electrică sau cel puțin la o mașină mai ecologică. Cu cât  produce mai puține emisii de CO2, cu atât impozitul anual pe vehicul va fi mai mic, scrie presa germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel