Șoferii de camion antivacciniști, pregătiți de proteste. Elon Musk îi încurajează pe Twitter

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Șoferii de camion canadieni sunt hotărâți să blocheze centrul orașului Ottawa din cauza unui ordin al guvernului federal care prevede vaccinarea obligatorie a conducătorilor auto profesioniști transfrontalieri. Aceștia au fost încurajați pe Twitter de directorul executiv al Tesla, Elon Musk, scrie Reuters.

Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că guvernul liberal al premierului Justin Trudeau a impus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, pentru șoferii de camioane transfrontalieri.

Oficialii din industrie spun că 90% dintre șoferii care traversează granița SUA sunt vaccinați, dar o minoritate a refuzat, declarând că ordinul încalcă libertatea personală, titrează Digi24.

„Camionagii canadieni sunt la putere”, a scris Musk pe Twitter, care în septembrie 2020 a declarat că nu se va vaccina împotriva COVID-19, pe motiv că el și familia sa nu sunt expuși riscului. În noiembrie 2020, el a spus că s-a infectat, dar că cel mai probabil a avut un caz ușor.

Sute de camioane, care se îndreaptă spre Ottawa din mai multe direcții, urmează să sosească în oraș vineri. Șoferii vor să să-și parcheze vehiculele pe Dealul Parlamentului, paralizând astfel traficul în centrul orașului.

Organizatorii insistă că demonstrația va fi pașnică. Unii protestatari, totuși, au vorbit despre blocarea spitalelor, atacarea lui Trudeau și chiar despre un război civil.

 

Politist: „Vor exista consecințe pentru persoanele cu comportament violent”

 

„Suntem atenți la limbajul inadecvat și amenințător pe rețelele sociale, legat de acest eveniment”, au scris reprezentanții poliției din Ottawa, joi. „Vor exista consecințe pentru persoanele cu comportament violent”, au transmis aceștia.

Comentariile extremiste ale șoferilor de camion reprezintă o provocare pentru Partidul Conservator de opoziție. Membrii importanți ai partidului îi laudă pe camionagii și spun că impunerea vaccinării obligatorii pentru șoferii transfrontalieri a fost o greșeală și a dus la această formă de protest care va afecta aprovizionarea cu alimente și va provoca inflația.

„Sunt unii care spun lucruri inacceptabile... dar asta nu înseamnă că disprețuim miile de camionagii care muncesc, care respectă legea și sunt pașnici, și care, sincer, v-au ținut pe toți în viață în ultimii doi ani”, a declarat parlamentarul Pierre Poilievre reporterilor.

Premierul Trudeau i-a acuzat pe politicienii conservatori că au stârnit teamă în rândul populației, atunci când au declarat că aprovizionarea cu alimente va avea de suferit, sau că protestul va provoca inflație. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel