Șoferi de TIR, atacați de migranți în Franța - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șoferi de TIR, atacați de migranți în Franța - VIDEO
Șoferi de TIR, atacați de migranți în Franța - VIDEO

Tirurile atacate de migranți sunt un flagel care se extinde tot mai mult în Franța.

Un nou video a apărut pe rețelele de socializare în care un camion este atacat de migranții care încearcă să urce disperați în remorcă. 

Șoferul de TIR din spate îi observă, îi claxonează și încearcă să atragă atenția. Însă, fără rezultat, migranții îi dau cu pietre în parbriz și continuă să se urce în remorcă. 

Franța este una dintre țările Uniunii cu cel mai mare trafic auto de mărfuri. Cu aproape 12.000 de kilometri de autostradă, este a treia din Europa și a opta din lume în clasamentul rețelelor rutiere.

Este traversată anual de peste 460 de milioane de camioane de marfă, adică nu mai puțin de 359 de miliarde de tone de produse, transportate în tiruri conduse de numeroși români.

 

Autoritățile franceze par depășite de situație

 

Autoritățile franceze par depășite de situație, iar statul a devenit un paradis al migranților care vor să ajungă în Marea Britanie.

În ultimii 5 ani, practic camioanele nu cară doar marfă, iar rețelele rutiere sunt dublate de alte rețele, ilegale dar foarte profitabile.

În 2021, bătăliile de la Dunkirk și Calais sunt sub forma atacurilor permanente la camioanele de marfă.

Tirurile atacate de migranți sunt un flagel care se extinde tot mai mult în Franța. Mulți dintre acești șoferi români ajung victime – sunt bătuți, tăiați și urmăriți de migranții care vor cu orice chip să ajungă din Franța, mai departe, până în Marea Britanie.

Speră că la englezi, care nici nu mai sunt în Uniune, vor primi mai ușor azil și se vor integra. Toți șoferii au aflat pe pielea lor că dacă încearcă să îi oprească pe migranți atunci când le invadează remorcile își riscă, la propriu, viața.

 

Fiecare șofer e pe cont propriu

 

La începutul acestui an, un tânăr șofer, român, a fost ucis în spatele TIR-ului, într-o parcare publică, la câteva sute de kilometri de Paris. 

Fiecare șofer e pe cont propriu și soluții sunt puțin atunci când există un astfel de incident.

Dacă își fac dreptate, sunt cercetați, pentru că sunt invocate drepturile omului, și nimeni nu are voie să bată un migrant, chiar dacă acesta vrea să urce, nepoftit, în camion.

Și toți transfugii știu că, legal, niciun șofer nu îi va agresa, de aceea se încumetă să urce din mers în mașinile de mare tonaj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel