Șofer român, la volanul unui camion, burdușit cu tone de deșeuri, nu a fost lăsat să intre în țară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șofer român, la volanul unui camion, burdușit cu tone de deșeuri, nu a fost lăsat să intre în țară. Sursa foto: freepik.com
Șofer român, la volanul unui camion, burdușit cu tone de deșeuri, nu a fost lăsat să intre în țară. Sursa foto: freepik.com

Polițiștii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare nu au permis intrarea în țară a unui automarfar încărcat cu deșeuri, constând în mobilier și produse de uz casnic.

În cursul zilei de 27 mai 2023, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier și produse de uz casnic de la o societate comercială din Germania care urmau să ajungă în județul Sălaj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total nouă tone - nu pot intra pe teritoriul României întrucât transportul nu este însoțit de un certificate de curățare a bunurilor.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Vezi și. O firmă din Austria și-a trimis gunoiul în România. Camion, plin cu zece tone de deşeuri, oprit în vama Petea

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 10 de tone de bunuri second-hand.

Vineri, 26 mai 2023, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România un cetățean român, în vârstă de 28 de ani, din județul Botoșani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Mijlocul de transport era încărcat cu 10 tone de haine și saltele second-hand, provenite de la o firmă din Austria, ce urmau să ajungă în județul Maramureș.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu îndeplinesc condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel