Marea Britanie. Șofer român de taxi, ucis în timpul unei curse: „Suntem șocați!”. Criminalul nu a fost prins, poliția cere ajutorul

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: colaj capturi The Sun, Facebook
Sursa foto: colaj capturi The Sun, Facebook

Gabriel Bringye, un șofer român de taxi de 37 de ani, a fost ucis miercuri seara, în faţa unei şcoli din Tottenham, suburbie a Londrei.

Citeşte şi: Londra. Adolescent de 15 ani, reţinut în cazul lui Gabriel, şoferul român de taxi ucis. De la un furt de telefon, la mobilul crimei

Gabriel a fost găsit mort în interiorul mașinii sale, în jurul orei 19.20, miercuri seară. Descoperirea macabră a fost făcută de un șofer de autobuz care a alertat autoritățile întrucât i se părea că taximetristul nu se mișcă. 

Medicii ajunși la fața locului l-au găsit pe român cu un traumatism prin înjunghiere. Din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, Gabriel fiind declarat decedat. 

„Poliţia a fost chemată miercuri la Jarrow Road, Tottenham, la ora 19.21. Ofiţerii au asistat cu paramedici de la Serviciul de Ambulanţă din Londra şi Ambulanţa Aeriană din Londra. În ciuda eforturilor depuse de serviciile de urgenţă, el a fost declarat mort la faţa locului la ora 20. Apropiaţii săi au fost informaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

 

„Este o tragedie îngrozitoare!”

 

Potrivit primelor date oferite de autorități, primise o comandă prin aplicaţia mobilă Bolt, la o adresă din Tottenham.

„Sora lui Gabriel a reuşit să intre în contul său Bolt, iar ultima călătorie nu era încheiată. A putut vedea de unde a preluat clientul, foarte aproape de locul în care a avut loc crima”, a declarat un prieten.

Gabriel trăia în Marea Britanie de 13 ani şi era şofer de taxi în Londra din 2015. Orădeanul era logodit şi spera să se căsătorească în acest an.

„Planurile de nuntă au fost suspendate din cauza Covid, dar Gabriel spera că el și Mara se vor putea căsători anul acesta”, povestesc prietenii.

„Este o tragedie îngrozitoare. El a fost cea mai drăguţă, mai blândă fiinţă umană pe care ai putea să o întâlneşti. Nu ar face rău unei muşte. Suntem cu toţii şocaţi! Nu știm dacă s-a certat poate cu un pasager și a fost înjunghiat din cauza asta. Nu-mi vine să cred de ce ar vrea cineva să-l rănească", au mai spus prietenii lui Gabriel.

Din maşină nu lipsea nimic, iar în caz nu au fost făcute încă arestări, cercetările fiind continuate de poliţiştii de investigare a omorurilor, care au şi făcut apel la eventualii martori să transmită orice informaţie care i-ar putea conduce pe urmele criminalului.

 

„Ajutaţi-ne să îl ducem pe Gabriel acasă, în ţara în care s-a născut şi ar fi vrut sa se ducă înapoi într-o zi, dar nu aşa”

 

Gabriel este a 12-a persoană care a fost înjunghiată la Londra în acest an, a treia într-o săptămână şi a cincea în doar 12 zile.

Poliţiştii îl caută pe criminalul lui Gabriel. Oricine are informații ar trebui să sune la 101 furnizând referința CAD6202 / 17FEB. Informațiile pot fi, de asemenea, furnizate către Crimestoppers, în mod anonim, apelând 0800 555 111.

Sora lui, stabilită tot în Marea Britanie, încearcă să strângă bani pentru repatrierea acestuia. Ea a deschis pe platforma gofundme.com o pagină de donaţii în acest sens. 

„Din păcate, fratele meu a fost omorât în timpul serviciului ca şofer de taxi. Clientul se pare că era drogat, ce a rezervat o cursă de câteva lire a hotărât sa folosească cuţitul de mai multe ori. Nu avem prea multe informaţii despre ce s-a întâmplat pentru că poliţia nu ne spune nimic şi vinovatul încă nu a fost prins. În urmă au rămas o familie ce nu îşi va reveni niciodată. Ajutaţi-ne vă rugăm să îl ducem pe Gabriel acasă, să fie lângă părinţi, în ţara în care s-a născut şi ar fi vrut sa se ducă înapoi într-o zi, dar nu aşa”, a scris Magdalena Renata Bringye pe pagina de strângere de fonduri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel