Șofer român, arestat preventiv pentru trafic de migranţi. Bărbatul ar fi câștigat 2000 de euro pentru un transport

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șofer român, arestat preventiv pentru trafic de migranţi. Bărbatul ar fi câștigat 2000 de euro pentru un transport. Sursa - politia de frontiera
Șofer român, arestat preventiv pentru trafic de migranţi. Bărbatul ar fi câștigat 2000 de euro pentru un transport. Sursa - politia de frontiera

Şoferul unei autoutilitare, un român în vârstă de 26 de ani, a fost arestat preventiv, după ce a încercat să intre în România cu cinci migranţi sirieni ascunşi deasupra cabinei de TIR, iar autorităţile au stabilit că intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 de euro.

''La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unei autoutilitare de transport păsări, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat într-un loc special destinat odihnei, deasupra cabinei mijlocului de transport, ascunşi, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi. La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană, intenţionau să ajungă în Germania, Elveţia şi Austria şi că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei'', se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

La extinderea cercetărilor, autorităţile au stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cei cinci cetăţeni de origine siriană au fost predaţi organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor. 

 

O firmă din Bulgaria a trimis, în Germania, tone de cauciuc uzat. Camionul, oprit în vama Giurgiu

 

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au oprit la intrarea în țară un TIR, care transporta peste 16 tone de deșeuri din cauciuc.

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au efectuat vineri, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 42 de ani.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, polițiștii au cerut sprijinul comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 16,8 tone de deşeuri din cauciuc, încărcate din Bulgaria şi care aveau ca destinaţie o firmă din Germania.

Autoritățile au constatat că documentele de transfer sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

Autorităţile nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel