Șofer, lăsat pieton de polițiștii de frontieră: bărbatul deținea un permis de conducere fals

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat cu dublă cetățenie română şi Republica Moldova a prezentat în vama Rădăuți un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie română şi Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi fals.
 
În data de 26 august a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franţa.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, oamenii legii descoperind în portmoneul bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor dinRomânia, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

Cu privire la document, bărbatul a declarat că l-a procurat în anul 2015 în Franţa, de la o persoană necunoscută căreia i-a plătit suma de 150 de euro. Persoana a mai declarat că deoarece a primit permisul de conducere foarte repede, la numai o săptămână, şi-a dat seama că este fals şi, în consecinţă, nu l-a utilizat niciodată însă documentul a rămas uitat în portmoneul acestuia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Românii se întorc la muncă. Peste jumătate de milion de persoane au tranzitat frontierele țării

 

Mulţi români se întorc, după vacanţă, în ţările unde lucrează, astfel că în ultimele zile principalele puncte de trecere a frontierei spre vest au fost aproape în permanenţă aglomerate. 

În data de 27.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 538.300 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 142.300 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 179.000 de persoane, dintre care 13.961 de cetăţeni ucraineni (în creștere cu 7.60 % faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 27.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.106.108 de cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

Amenzi, de peste 14.800 lei, aplicate de polițiști 

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 63 de fapte ilegale (36 de infracţiuni şi 27 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 587.900 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.800 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 43 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel