Șnițele de cartofi cu ricotta. O rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios. Trucul bucătarilor italieni

Nicoleta Baciu / 12 mai 2021, 16:34 Salveaza PDF Comentarii
Șnițele de cartofi cu ricotta. O rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios
Șnițele de cartofi cu ricotta. O rețetă perfectă pentru un aperitiv delicios

Șnițelele de cartofi cu brânză pot fi servite ca felul doi sau ca un aperitiv gustos. Se prepară într-un timp scurt și din ingrediente simple. Șnițelele sunt sățioase și absolut delicioase, moi în interior și crocanți la exterior.

 

Ingrediente pentru Șnițele de cartofi cu brânză 

500 g cartofi,

2 ouă,

4 linguri de parmezan ras,

100 g de făină,

sare și nucșoară după gust,

pesmet și ulei

Pentru umplutură: 200 g de ricotta.

 

 

Șnițele de cartofi cu brânză. Mod de preparare

 

 

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, mai întâi se fierb cartofii într-o oală cu multă apă și sare. După ce cartofii au fiert, se scot din apă,  se pasează bine și se lasă să se răcească.

 

V-ar putea interesa și această rețetă: Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu uimitor, cu doar 180 de calorii

 

Piureul de cartofi se pune într-un castron în care se adaugă un ou, făina, parmezanul, sarea și nucșoara. Ingredientele se amestecă bine obține o compoziție omogenă și compactă.

 

Ar putea să vă placă și această rețetă:  Plăcintă cu fructe de pădure. Rețeta uimitoare, fără făină, fără unt și fără lapte. O porție are doar 130 de calorii

 

Luați o foaie de hârtie de copt și puneți pe ea aluatul din cartofi. Acoperiți-l cu o altă foaie de hârtie și întindeți-l cu un sucitor. Ulterior îl tăiați în mai multe pătrate, care trebuie să fie uniforme.

Vedeți și: Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște

 

Într-un bol se pune oul care se bate bine. În alt bol se pune pesmetul. Luați două pătrate între care puneți puțină ricotta și le lipiți, formând un șnițel. Sigilați bine marginile, îl treceți prin ou, apoi prin pesmet. Șnițelele se prăjesc bine, pe ambele părți, în ulei încins. Se scot pe o farfurie cu hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc ca aperitiv fierbinte sau ca felul doi. Poftă bună. 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy