Situație absurdă: Somație de plată, emisă pentru un bebeluș de numai un an

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: freepik.com
sursa foto: freepik.com

O somație fiscală inedită pentru Tari -  taxa municipală pentru eliminarea deșeurilor - neplătită, pentru un beneficiar de doar un an. Taxa figurează ca neplătită pentru un an în care copilul nici nu era născut. "Nu mi-a venit să cred, totul este absurd", a comentat mama fetiței protagoniste a absurdei afaceri birocratice și rezidentă în comuna Cavallino, în provincia Lecce.

În urmă cu câteva zile, a sosit la domiciliu o scrisoare recomandată cu somație de plată, o familie din Salento și-a dat seama că anul nu se încheiase în cel mai bun mod. Surpriza cea mai mare, însă, a venit când au descoperit că era adresată celui mai tânăr membru al gospodăriei, o fetiță de doar un an. Copila era acuzată că nu a plătit taxa municipală pentru eliminarea deșeurilor pentru un an în care nici măcar nu se născuse.

"Nu mi-a venit să cred, totul este absurd", a comentat mama fetiței pentru Quotidiano di Puglia, care a reconstituit povestea absurdă. Suma impozitului neplătit este de aproximativ 700 de euro, dar problema este că nimic nu pare să corespundă adevărului, începând, bineînțeles, cu beneficiara, care acum, la doar un an, este deja înscrisă în registrul datornicilor de la Agenzia delle Entrate. 

După cum a explicat părintele copilului, ordinul de plată se referă la taxa de gunoi pentru anul 2018, când ei încă nu locuiau în acea casă, care a fost închiriată abia anul trecut, și, mai mult, este adresat în mod flagrant unui copil care nici măcar nu se născuse în acel an. "Pe bonurile de plată este scrisă în întregime data de naștere a fiicei mele, care s-a născut în 2022, iar ei cer să plătească pentru anul 2018. Așa ceva este nemaivăzut", acuză mama fetiței care, după ce a pus mâna pe telefon sunând la municipalitate și la Fisc, nu a reușit să iasă din această afacere absurdă și acum este nevoită să apeleze la un avocat pentru a urmări problema prin birouri care îi scot din responsabilitate.

Singura speranță este că, după sărbători, dosarul va fi reanalizat de birourile competente și va fi anulat, evitând astfel ca familia să fie nevoită să apeleze la judecători și tribunale pentru o eroare birocratică evidentă.

Iar această situație absurdă nu este un singulară din păcate. Un fost antreprenor, în vârstă de 55 de ani din Imperia, acum fără loc de muncă, a apelat la „legea anti-sinucidere”, după ce a fost anunțat că are datorii de 11 milioane de euro, sumă asociată cu datoriile acumulate de o firmă, care activează în sectorul construcțiilor.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel