Un șomer din Italia, anunțat că are datorii de 11 milioane de euro și 5 zile la dispoziție ca să le plătească

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un șomer din Italia, anunțat că are datorii de 11 milioane de euro și 5 zile la dispoziție ca să le plătească. Sursa - Pexels
Un șomer din Italia, anunțat că are datorii de 11 milioane de euro și 5 zile la dispoziție ca să le plătească. Sursa - Pexels

Un fost antreprenor, în vârstă de 55 de ani din Imperia, acum fără loc de muncă, a apelat la „legea anti-sinucidere”, după ce a fost anunțat că are datorii de 11 milioane de euro, sumă asociată cu datoriile acumulate de o firmă, care activează în sectorul construcțiilor.

 

Unsprezece milioane de euro. Aceasta este suma facturii fiscale, care ar fi trebuit să fie plătită în cinci zile, pe care un antreprenor de 55 de ani din Imperia, pe care a primit-o de la Fisc.

Suma este asociată cu datoriile acumulate de o companie care activează în sectorul construcțiilor, la care bărbatul deținea o acțiune, după cum scrie Corriere della Sera. În prezent șomer, bărbatul de 55 de ani se află într-o situație financiară care nu-i permite să facă față acestei poverii. Dar în orice caz nu ar avea o sumă atât de mare de plătit într-un timp atât de scurt.

 

Avocatul bărbatului a activat procedura de a beneficia de așa-numita „Lege anti-sinucidere”

 

Prin urmare, bărbatul a apelat la un avocat care a activat procedura de a beneficia de așa-numita „Lege anti-sinucidere”, legea numărul 3 din 27 ianuarie 2012 privind supraîndatorarea. Cunoscută și sub denumirea de lege salvatoare de sinucidere sau legea anti-sinuciderii, aceasta a fost aprobată de Parlament tocmai pentru a remedia criza de lichiditate a unei persoane fizice și a întreprinderilor mici.

”Vom face apel la dreptul de acces la procedura de anulare a datoriilor prin așa-numita descărcare de datorie. În acest fel clientul meu va putea cere anularea datoriilor dacă se află în criză sau în stare de insolvență”, a explicat avocatul Panero pentru Corriere della Sera.

Înainte de începerea procesului este necesară o evaluare precisă a corectitudinii sumelor solicitate, iar utilizarea Corpului de soluționare a crizelor este o fază crucială. ”Mai mult  post-Covid și criza economică au pus în dificultate multe familii și afaceri care, în consecință, și-au mărit dramatic datoriile la Agenția de Venituri. Mecanismul de casare a facturilor fiscale nu a rezolvat problema datoriilor și mulți contribuabili s-au trezit într-o situație gravă de supraîndatorare”, a continuat avocatul.
 

--------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel