Simptomaticii şi contacţii dintr-o localitate din România refuză testarea. Carantina ar putea fi prelungită

Andreea Cosma |
Data publicării:

CJSU Brașov a trimis Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției propunerea de instituire a carantinei în comuna Comana. Potrivit Prefecturii Brașov, numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere, iar simptomaticii și contacții direcți refuză testarea.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat marți o ședință pentru discutarea situației epidemiologice din comuna Comana.

Potrivit unui comuicat al Prefecturii, în localitatea numărul cazurilor de Covid este în creștere, iar măsurile de protecție nu sunt respectate de toată lumea.

„Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau a prezentat analiza de risc a comunei Comana, din care a reieșit că trendul cazurilor de COVID-19 este în creștere, gradul de conformare a populației la măsurile de protecție sanitară este scăzut, iar persoanele simptomatice, precum și contacții direcți ai cazurilor confirmate refuză testarea, deși DSP a trimis teste la medicul de familie din comună”, se arată în comunicat.

CJSU Brașov a cerut Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comana.

Măsura ar urma să intre în vigoare de marți seara, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel