Serafino și Emanuela s-au căsătorit într-un azil pentru pacienții aflați în stadiu terminal

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Serafino și Emanuela s-au căsătorit într-un hospice pentru pacienții aflați în stadiu terminal
Serafino și Emanuela s-au căsătorit într-un hospice pentru pacienții aflați în stadiu terminal

Serafino și Emanuela au 66 și, respectiv, 64 de ani, iar în dimineața zilei de miercuri, 10 ianuarie, s-au căsătorit în azilul ASL Tse din Agazzi, un mic cătun din Arezzo.

Serafino suferă de o boală avansată și din acest motiv a decis să-și realizeze cât mai curând cea mai mare dorință: să se căsătorească cu partenera sa.

Cei doi și-au unit destinele într-o cameră din hospiceul ASL Tse din Agazzi. Bărbatul a fost șofer mulți ani înainte de a se pensiona și, după cum a raportat însăși autoritatea sanitară, are o boală terminală avansată. Din acest motiv, Serafino a decis să-și îndeplinească cât mai curând cea mai mare dorință și anume de a se căsători cu partenera sa.

Din cauza stării de sănătate a lui Serafino, care nu se poate deplasa, căsătoria civilă a avut loc în camera în care bărbatul este internat. Au fost prezenți  Simon Pietro Palazzo, consilier municipal din Arezzo, secretarul general al Municipalității, Alfredo Pisacane, și doi martori. Odată ce ceremonia s-a încheiat, consilierul Palazzo a dedicat celor doi proaspăt căsătoriți sonetul 116 al lui Shakespeare dedicat dragostei.

Căsătoria, a explicat în continuare Autoritatea Locală de Sănătate, a fost posibilă datorită colaborării dintre diverse instituții: zona districtului Arezzo a Autorității Locale de Sănătate, Municipiul Arezzo, cea din Monte San Savino și Tribunalul din Arezzo. Fiecare dintre aceștia, pentru partea de competență, a luat măsuri pentru a se asigura că totul va decurge fără probleme . De asemenea, important a fost rolul jucat de Misericordia din Arezzo, din care face parte Serafino, care a muncit din greu pentru ca visul cuplului să devină realitate, scrie fanpage.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel