Închisoarea la domiciliu. Soluţie pentru Liviu Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatul a adoptat modificarea legii privind executarea pedepselor, adică introducerea posibilității ca infractorii condamnați pentru fapte fără violență să facă închisoare la domiciliu, după ce Curtea Constituțională a respins parțial proiectul.

 

La inițiativa senatorilor PSD s-a modificat prevederea ca infractorii care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot sta acasă, fără niciun fel de supraveghere.

Senatul a adoptat, luni, modificările aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării legii în urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstituţionale.

Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 21 iunie, în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Curtea Constituțională s-a mai pronunțat o dată, la sesizarea PNL și USR, pe această măsură de executare la domiciliu a pedepselor privative de libertate și a declarat legea neconstituțională în ansamblu.

Senatorii au mai decis ca infractorii condamnați la închisoare de până în 18 luni vor executa pedeapsa la domiciliu. Prevederea inițială era de un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel