Sebastian Ghiță, dezvăluiri din seara fugii: Eram mort, dar eu nu ştiam. Venea Crăciunul și mă chema Ghiță

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sebastian Ghita, in dialog cu Ion Cristoiu
Sebastian Ghita, in dialog cu Ion Cristoiu

Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evz, că a ştiut, la ultima întâlnire cu reprezentanţii SRI şi cei din Comisia de Control ce urmează să i se întâmple.

"Conducerea Serviciului, directorul şi primul adjunctul, vin, dau mâna, schimbă câteva vorbe cu cei din comisie care îşi termină mandatul şi am mers şi eu la acea întâlnire, sigur căutând să mă uit încă odată în ochii lui Florian (n.r.: Florian Coldea). Nu suntem naivi. Timp de 2-3 ani, poate şi mai bine, i-am spus, explicat şi lui Kovesi şi lui Iacob, lui Maior şi celor din Comisie ce se întâmpla cu omul şi oamenii ăştia, nu ştiam că procurorii falsifică înregistrări, dar vedeam cam sunt lucruri în neregulă şi îi povesteam lui Coldea, se mira, zâmbea, am vrut să ma uit în ochii lui.", a declarat Sebastian Ghiţă, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

Întrebat ce anume l-a determinat să plece din țară, deputatul a spus că l-a deranjat atitudinea celor prezenți la întâlnirea SRI.

”Pe 19 decembrie, seara, la întâlnirea de protocol a SRI nu eram hotărât să plec. M-a enervat atitudinea față de mine a tuturor celor de acolo. Mi-am dat seama că Georgian Pop, care era băiețel de ambasadă mă trăgea de ureche. Toți de acolo erau într-un fel sau altul informați că a doua zi mă arestează, că nu scap, că e totul pregătit. Totuși, sunt un om care poate să își dea seama că ceva rău urmează să se întâmple. Venea Crăciunul și pe mine mă chema Ghiță. Eram cum spunea Portocală, eram mort, dar eu încă nu știam. Mai aveau puțin să mă măsoare că să îmi ia haine. A fost o senzație foarte cruntă. Să îți fie frică pentru viață ta nu e o chestiune simplă. Mă compatimea toată lumea.”, a mai afirmat fostul deputat.

Sebastian Ghiță a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel