Se cere DEMISIA conducerii STS în cazul fetelor dispărute din Caracal

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
sursa: Digi24
sursa: Digi24

Norica Nicolae, preşedintele Consiliului naţional al ALDE, acuză Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) de "complicitate morală la crimă" în cazul fetelor dispărute din Caracal. Astfel, Nicolai consideră că cei din conducerea instituţiei trebuie să-şi dea demisia.

"Deşi părea imposibil, România este pentru prima dată confruntată cu ceea ce pare a fi o crimă în serie, de o cruzime nemaîntâlnită. O ştire iniţială legată de dispariţia a două fete de care nimeni nu s-a interesat decât în registrul faptului divers s-a transformat astăzi într-o crimă care oripilează o întreagă ţară. Ceea ce este mai grav, însă, în opinia mea, faptul că această crimă putea fi prevenită dacă instituţiile statului, de altfel foarte bine plătite, şi aici mă refer explicit la STS, şi-ar fi făcut datoria. Nu este posibil ca victima să fi apelat de 3 ori sistemul 112, iar ore în şir acest sistem să nu funcţioneze. Probabil că cetăţeanul nu contează pentru că altfel nu-mi explic de ce identificarea locaţiei a fost practic imposibilă pentru acest sistem", a scris, vineri, pe Facebook, Norica Nicolai.

Aceasta acuză Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) de "complicitate morală la crimă", care obligă conducerea instituţiei la o demisie "de onoare". În caz contrar, Guvernul este cel care trebuie să o demită, a transmis fostul europarlamentar.

"Această complicitate morală la crimă obligă conducerea STS la o demisie de onoare! Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Guvernul va trebui, în regim de urgenţă, să procedeze la o demitere", arată mesajul politicianului.

Norica Nicolai transmite că Poliţia ar fi trebui să intre în locuinţa unde au avut loc "crimele oribile", acest lucru fiind permis în cazul înlăturării unei primejdii.

"În plus, deşi Poliţia română a fost cea care a identificat locaţia în care crimele oribile au avut loc, argumentul acestora că nu au intrat în locuinţă pentru că nu au avut mandate de percheziţie nu poate fi acceptat. Constituţia de care îşi aduc aminte toţi când au un interes prevede la articolul 27, referitor la inviolabilitatea domiciliului, că acest lucru nu este aplicabil atunci când suntem în situaţia înlăturării unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane", conchide Nicolai.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt şi despre care se crede că a fost ucisă şi arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită.

Serviciul Român de Telecomunicaţii a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă şi arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 şi a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susţine că nu identifică locul telefonului.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel