Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii de vineri: 11 regiuni ale ţării, vizate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a trecut de 5.000 în Scoţia, iar 11 regiuni ale ţării sunt vizate de restricţiile care se vor aplica pentru trei săptămâni. Nici Glasgow, cel mai mare oraş al ţării, nu scapă de lockdown.

Scoţia se închide pentru cel puţin trei săptămâni. 11 regiuni ale ţării, printre care şi Glasgow, trec, de vineri, la nivelul 4, cel mai sever când vine vorba de restricţii.

Barurile şi restaurantele se închid, la fel şi magazinele care nu sunt esenţiale. Nici sălile de sport nu scapă, iar oamenii nu vor mai putea umbla în voie.

Vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice, în grupuri de cel mult şase persoane şi cu respectarea distanţării fizice.

 

Oamenii trebuie să evite să părăsească regiunile vizate de restricţii

 

În plus, oamenii trebuie să evite să părăsească regiunile vizate de restricţii dacă nu au un motiv foarte bun. În caz contrar, riscă chiar să fie arestaţi.

Şcolile rămân însă deschise, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene intrate în lockdown.

„Presiunea asupra spitalelor din aceste zone şi asupra celor care lucrează în ele este deja ridicată şi, din cauza presiunii suplimentare pe care săptămânile următoare o pot aduce, ar putea deveni cu uşurinţă prea mare. Şi, în plus, la aceste niveluri, nu am avea flexibilitatea de care avem nevoie pentru a uşura restricţiile până de Crăciun, ceea ce, la fel ca celelalte naţiuni din Marea Britanie, vrem cu disperare să facem”, a spus Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei.

Cele 11 regiuni care intră de vineri în lockdown sunt City of Glasgow, Renfrewshire, East Renfrewshire, East Dunbartonshire, West Dunbartonshire, North Lanarkshire, South Lanarkshire, East Ayrshire, South Ayrshire, Stirling, West Lothian, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel