Scoția. Patru români conduceau o rețea de sclavie: "Munciți 14 ore pe zi sau vă ucidem copiii"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Polițiștii scoțieni au destructurat rețeaua de trafic de persoane (Credit Foto: Steven Brown, via The Scottish Sun)
Polițiștii scoțieni au destructurat rețeaua de trafic de persoane (Credit Foto: Steven Brown, via The Scottish Sun)

Patru români au fost arestați în Scoția, fiind acuzați că au format o grupare de trafic de persoane și au exploatat 10 conaționali, toți proveniți din familii sărace. Oamenii care se revoltau pentru condițiile de muncă erau amenințați că le vor dispărea copiii.

Patru români au organizat o adevărată rețea de sclavie în Scoția, victimele fiind alți români proveniți din familii sărare. Potrivit publicației The Scottish Sun, cei patru români au fost identificaţi drept Carmen şi Stelian Neacşu, ambii de câte 53 de ani, Gabriel Dogeanu, 39 de ani, şi Petrică Obreja, 37 de ani. Rețeaua de trafic de persoane opera în zonele Blairgowrie şi Perthshire.

Se dădeau angajații unei agenții de plasare a forței de muncă

 

Potrivit datelor prezentate în instanță, cei patru români se dădeau drept membrii unei agenţii de plasare a forţei de muncă şi promiteau românilor proveniţi din familii sărmane locuri de muncă bine plătite.

Până acum au fost identificate 10 victime, însă bănuiala anchetatorilor este că numărul acestora este mult mai mare. Când oamenii ajungeau în Scoția, erau cazați în condiții mizere, iar liderii grupării de trafic de persoane le confiscau actele de identitate. Apoi, sub pretextul că trebuie să-şi achite transportul şi cazarea, victimele erau puse să lucreze câte 14 ore pe zi la cules de legume şi fructe.

Victimele grupării de trafic de persoane pusă la cale de români primeau uneori doar câteva lire sterline pe săptămână şi, dacă încercau să fugă, erau ameninţaţi că le vor fi răniți sau chiar uciși copiii.

Infracţiunile au fost comise în perioada 1 ianuarie 2019 - 30 aprilie 2021. Cei patru au fost puși sub acuzare şi riscă ani grei de închisoare. Ei au rămas în arest preventiv, după ce au fost audiaţi luni, şi ar urma să apară din nou în faţa magistraţilor săptămâna viitoare.

Toți cei patru români au respins, până acum, toate acuzaţiile care li se aduc, potrivit sursei citate.

scotia-romani-retea-de-trafic-de-persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel