Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată
Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată

Daca nu știi să faci maioneză de vinete, ușoară și gustoasă, nu rata această rețetă pe care ți-o dezvăluim pas cu pas la StiriDiaspora.ro. Este o rețetă foarte simplă și practică, pe care o poți modifica și în funcție de gusturile și preferințele tale culinare, deoarece vă vom oferi toate sfaturile și trucurile pe care trebuie să le știți. 

Această maioneză de vinete poate fi folosită atât ca și cremă tartinabilă sau chiar pentru a însoți multe preparate din carne, pește, fructe de mare sau salate, deoarece aroma acesteia se îmbină perfect cu mult mai multe arome decât noi ne gândim.

Acum nu ai nicio scuză să nu faci această delicioasă maioneză de vinete, așa că ia notițe la instrucțiunile pe care le detaliem mai jos chiar acum și învațați cum să o preparați pas cu pas într-un mod foarte ușor și cu o aromă spectaculos de bogată.

Sos de morcovi dulce-acrișor. O rețetă foarte simplă pentru a-ți însoți friptura. Un preparat culinar de milioane

 

Ingrediente pentru a face maioneză de vinete ușoară și gustoasă

 

- 4 vinete medii

- 2 căței mari de usturoi

- 1 pahar de ulei

- 1 ceapă

- 1 linguriță de chimion măcinat (opțional)

- 1 linguriță tahini sau semințe de susan prăjite (opțional)

- 1 lămâie (suc) sau un strop de oțet

- 1 ou

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper.

Așa faci cea mai tare salată de vinete - Cu siguranță o vei mânca cu bucurie de copil!

 

Cum se prepară maioneza de vinete ușoară și gustoasă

 

Spălați și tăiați vinetele în jumătate și faceți câteva tăieturi orizontale pentru a se coace mai repede. În același timp, preîncălziți cuptorul între 180 și 200 ºC. Dacă preferați, puteți să coaceți vinetele la flacără, adică așezați vinetele cu coaja direct peste foc și lăsați-le să se „ardă” pe exterior, întorcându-le la fiecare câteva minute. După ce sunt bine arse, înfășurați-le cu folie de aluminiu și lăsați-le să se termine de gătit cu propria căldură reziduală și aburul din interior. În acest fel, vei avea o maioneză de vinete afumată foarte gustoasă. Dacă preferați la cuptor, puneți vinetele pe o tava tapetată cu hârtie de copt. Apoi sare și piper și toarnă peste fiecare câte un strop de ulei. Dați tava la cuptor și prăjiți vinetele pentru aproximativ 30-40 de minute, până sunt foarte fragede.

În timp ce vinetele se coc, se toacă ceapa și usturoiul și se prăjesc într-o tigaie cu un strop de ulei până ce ceapa este bine caramelizată, astfel încât maioneza de vinete de casă va avea o notă dulce delicioasă printre alte arome.

Melitzanosalata, salată grecească de vinete. Așa ceva n-ai văzut nici în restaurante! Rețeta care a cucerit milioane de gospodine

Odată coapte, scoateți tulpina și coaja vinetelor și tocați pulpa. Se adaugă apoi în tigaia de ceapă și usturoi împreună cu sucul de lămâie, lingurița de sos tahini sau semințe de susan prăjite, chimenul măcinat și un praf de sare și piper după gust. Se amestecă totul bine și se lasă totul să se gătească împreună câteva minute. Apoi va trebui sa o lași să se răcească.

Sfat: Chimenul, tahini sau semințele de susan sunt ingrediente opționale, dar astfel vei ajunge la o maioneză arabă de vinete, precum crema tipică de vinete sau mutabal.

După ce s-a răcit bine, se pune amestecul în paharul blenderului, se adaugă oul și paharul de ulei și fără a mișca blenderul, se emulsionează preparatul ca și cum ar fi o maioneză de casă. După ce vezi că începe să se emulsioneze, mișcă blenderul cu mișcări circulare de jos în sus până obțineți un amestec pe placul dumneavoastră ca și consistență. Cu cât îl zdrobiți mai mult, cu atât textura va fi mai fină și mai omogenă.

O altă variantă, dacă preferi sa faci maioneza de vinete fără ouă este să săriți peste acest pas și să adăugați direct câteva linguri de sos de maioneză din comerț la preparatul anterior și să amestecați totul bine.

Baba ganoush sau salata de vinete arăbească cremoasă. Rețeta care cucerește prin simplitate! Gustul e surprinzător!

Reglați aroma după gust, presărați puțină plantă aromată proaspătă precum pătrunjel, coriandru sau mentă dacă doriți și serviți maioneza de vinete ușoară și gustoasă într-un bol sau recipient. Folosiți-o ca o cremă pentru a întinde pe niște felii de pâine de casă cu făină integrală, niște nachos sau chipsuri tortilla de casă sau niște pâine prăjită cu brânză și roșii, de exemplu. Sau, dacă nu, puteți folosi și maioneza de vinete de casă ca garnitură sau sos pentru multe dintre preparatele preferate din carne, pește sau salată. Se combină cu aproape orice!

Sfat: Pentru a o păstra, este mai bine să o puneți într-un borcan de sticlă ermetic sau un recipient în frigider unde va rezista 2 sau 3 zile, bine închis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel