SCLAVIE în Spania. 22 de "muncitori" înghesuiți în "apartamentul groazei"

Un nou caz de sclavie în Spania a fost descoperit de polițiști. O rețea de români exploata 22 de cetățeni moldoveni în zona Albacete. 

Agenții Gărzii Civile din Albacete au arestat patru români, membrii ai unei bande care făcea trafic de ființe umane, tratând ca pe niște sclavi 22 de cetățeni moldoveni veniți la muncă în Spania. Ei erau duși la muncă în fermele din zonă și plătiți cu sume mizerabile.

Racolarea “muncitorilor”

Membrii bandei postau pe internet anunțuri ce conțineau locuri de muncă în Spania, în special la sortat usturoi. Odată convinși de oportunitatea unică, moldovenii plăteau 100 de euro pentru intermedierea joburilor. În plus, mafioții le plăteau drumul până în Spania, o modalitate de a-i ține îndatorați. O dată ajunși aici, "muncitorii" erau siliți să respecte regulile impuse și amenințați cu deportarea dacă ridică alte pretenții.

Intervenția în forță

Polițiștii au fost alertați de Consulatul Republicii Moldova, informațiile ducând oamenii legii fix la ușa membrilor bandei. Aceștia au găsit 11 oameni înghesuiți în apartamentul “groazei”. Muncitorii au fost eliberați, iar unui din membrii bandei a fost arestat. După eliberarea acestora, câțiva dintre ei au condus polițiștii la o altă locație, unde erau ținuți alți 11 conaționali.

(w670)

Condițiile în care oamenii erau obligați să traiscă sunt greu de imaginat. Pentru “cazarea” în paturi supraetajate cu saltele împuțite, oamenii trebuiau să plătească mafioților o taxă de 50 de euro pe lună.

Polițiștii spanioli continuă cercetările pentru a-i prinde și pe ceilalți membrii ai bandei de români.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy