Schimbare semnificativă la pașapoarte. Din 20 martie, românii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că începând de luni, 20 martie, românii vor avea la dispoziţie un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte.

Într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a fost introdus un nou serviciu de programare, pentru a depune cererile pentru pașaport.

Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI de luni, 20 martie 2023.

 

Românii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare pentru a depune cererile pentru pașapoarte

 

Noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. spre deosebire de platforma folosită în prezent, 

Cetăţenii vor avea la dispoziţie o interfaţă grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare, precum şi noi facilităţi, printre care notificarea prin e-mail, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Măsura este luată ca urmare a preocupării continue pentru modernizarea serviciilor și reducerea timpului de așteptare, conform lui Lucian Bode. 

„Începând de luni, 20 martie a.c., cetățenii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, care va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI. Așa cum știți deja, HUB-ul de servicii al MAI va constitui nucleul de digitalizare a serviciilor publice oferite de structurile ministerului, oferind servicii electronice ușor de folosit, rapide și de înaltă calitate”, a anunțat Lucian Bode, într-un comunicat.,

 

Ce funcții noi mai are programul

 

Spre deosebire de vechiul sistem, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că vor exista și funcții suplimentare, printre care notificarea prin e-mail.

De asemenea, programul a fost gândit astfel încât să ușureze accesul românilor, fără a întâmpina dificultăți, dar în același timp, datele care vor fi introduse să fie în siguranță.

„Pe lângă alte beneficii de ordin tehnic, noua platformă de programare, dezvoltată împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, oferă posibilitatea extinderii pentru alte servicii sau chiar pentru alte structuri MAI", a mai spus Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel