Scene emoționate într-un teatru din Napoli: Rusia și Ucraina se îmbrățișează

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rusia și Ucraina s-au îmbrățișat pe scena Teatrului „San Carlo” din Napoli, în uralele publicului, care striga „pace".

Acesta este mesajul pe care soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska și mezzosoprana rusă Ekaterina Gubanova l-au transmis de pe scena de la San Carlo prin îmbrățișarea lor la finalul ultimei reprezentații a spectacolului Aida, în fața unei săli pline, mulți dintre ei strigând "Pace!

Soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska și mezzo-soprana rusă Ekaterina Gubanova s-au îmbrățișat la finalul ultimei reprezentații a spectacolului „Aida” de la Teatrul „San Carlo” din Napoli.

Scena a emoționat publicul, care a aplaudat și a strigat „pace".

Cele două artiste și prietene au făcut un gest extrem de simbolic prin care, după cum a subliniat San Carlo într-un comunicat, "s-au alăturat apelului ministrului Culturii, Dario Franceschini, și campaniei sale digitale Cultura unește lumea".

Scene emoționate într-un teatru din Napoli: Rusia și Ucraina se îmbrățișează - „Pace!“

 

La finalul spectacolului, Monastyrska, îmbrăcată într-o rochie lungă de scenă albastră, a urcat pe scenă și i-a oferit mâna Ekaterinei Gubanova, îmbrăcată în roșu. Artistele s-au apropiat una de cealaltă, iar îmbrățișarea a durat câteva clipe lungi.

Liudmyla Monastyrska, în vârstă de 46 de ani, născută în Irkliiv, și Ekaterina Gubanova, în vârstă de 43 de ani, din Moscova, au cântat deja în aceeași operă verdiană la Met și la Viena. În ultimele zile, Gubanova a amintit într-o postare pe Instagram această frumoasă relație cu prietena sa ucraineană, pe care o numește "colegă minunată".

Monastyrska a interpretat rolul principal (Aida, prințesa etiopiană), încântând criticii și publicul deopotrivă (a alternat în distribuție cu superstarul rus Anna Netrebko).

Gubanova, a interpretat-o pe Amneris, fiica faraonului. S-au reunit doar în acest ultim spectacol. La finalul serii, toți artiștii, corul, orchestra, trupa de balet, tehnicienii și angajații Teatrului San Carlo au lansat mesajul lor de pace, alăturându-se lungilor aplauze ale publicului care a salutat trupa și protagoniștii acestei Aida în montarea istorică a lui Bolognini. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel