Scene dramatice. Pacienți români cu Covid, transportați la spitalele din Ungaria. O femeie a murit în drum spre medicii maghiari

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Pacienți români cu Covid, duși la spitalele din Ungaria
Pacienți români cu Covid, duși la spitalele din Ungaria

Cinci pacienți în stare gravă au fost transportați la Oradea, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. De aici, vor ajunge în Ungaria pentru îngrijiri medicale. Din păcate, o femeie în vârstă de 66 de ani a murit în drum spre medicii maghiari.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-IlfoV, trasnmite Agerpres.

Conform Ministerului Sănătăţii, este vorba despre 10 pacienţi, 8 dintre aceştia au fost internaţi în UPU din unităţi sanitare din Bucureşti şi 2 din Timişoara, aflaţi în stare stabilă, care sunt transportabili şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă. Din păcate în urmă cu puțin timp, o femeie în vârstă de 66 de ani nu a mai apucat să fie transportată în Ungaria. A intrat în stop cardio-respirator a murit, a confirmat medicul Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD Timiș.

Primii pacienți români  cu forme severe, transportați de urgență în Ungaria 

 

Ungaria a anunțat sprijin  pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus din România.  a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, adăugând că sunt în desfăşurare discuţii cu România cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi.

„În cursul zilei de astăzi, 14 octombrie 2021, a început transferul în Ungaria a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică. Este vorba despre 10 pacienți, 8 dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și 2 din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă. Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pacienții sunt transferați atât pe cale rutieră, cât și aeriană și vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe. De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni, transmite Ministerul Sănătății.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel