EXCLUSIV  Scandalul mașinilor în Italia. Românii AMENINȚĂ cu proces la CEDO. „Încalcă drepturi fundamentale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Astfel, după zile lungi de dezbateri, scrisori și proteste, românii din Italia s-au mai gândit la un lucru: să cheme statul italian în fața oficialilor de la CEDO.

„După părerea multora dintre noi, o mică chemare în instanță la CEDO și o să vedeți statul italian cum își revizuiește legea! Este absurdă, încalcă drepturi fundamentale pentru UE! Păi, dacă eu nu sunt proprietarul mașinii, cum poți să mă obligi să înscriu mașina în țara ta dacă nu este a mea?!", se arată într-un mesaj de pe rețelele de socializare.

Românii din Italia au reacționat cu comentarii și sfaturi.

„Încercați să vorbiți cu un avocat pentru atacarea legii în instanță și să creați un grup pentru strângerea sumei necesare să platiți avocatul".

„Am văzut destule jigniri din partea unui italian pentru români pe o pagină de a lor. Unii ne urăsc maxim și ar fi bucuroși să plecăm".

„O să vedem dacă legea asta este un abuz în câteva luni".

Citește și SCANDALUL mașinilor din Italia. ROMÂNII, inventivi. INIȚIAZĂ o altfel de „AFACERE"

„Rasiști au fost mereu. Nu ne suportăm noi românii între noi, ce pretenții avem să ne suporte italienii".

„Știi ce mi-au zis carabinierii mie? Că legea care s-a dat nu a fost dată cu un scop doar pentru români... Au zis că din 50 de mașini pe care le opreau cu numere românești erau chiar italieni la volanul mașinii... Au zis că de vina nu suntem noi cu nimic...".

„Fiecare țara cu legile ei. Când cineva vine la tine în casă trebuie să îți respecte casa și regulile ei. Așa și în cazul ăsta. Suntem la ei în țara (în casa lor) trebuie să le respectam legile, cultura, tradițiile etc.! E casa lor".

„Eu nu cred că suntem în casa lor, plătim chirie la ei doar, suntem flotanți, și nu cred că mă pot obliga să țin tradițiile lor sau să devin italian, nici măcar pentru timpul de ședere, respectul drepturilor omului, minimale trebuie să îl aibă, așa cum îl cer să îl și dea. Înțeleg că nu ai să vezi asta în Italia, chiar și cu număr italian, și cu cetățenie... și cu tradiții... rămâi tot străin. Însă au o imaginație ce întrece orice limite".

„Am înțeles e țara lor e ok trebuie să ne luăm mașini cu număr italian, e ok. Dar lasă-mă să-mi duc mașina acasă? Dă un termen ca în 30 - 60 de zile ori o înscriu aici ori o duci acasă. Pai tu dai legea peste noapte și după pui sechestru. Ce-i asta? Nu-i japcă?"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel