Scandal în Italia, după promisiunea unui politician: "Votaţi cu noi şi n-o mai vedeţi" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un politician de extremă dreapta a provocat un adevărat scandal în Italia, după ce s-a filmat cu o femeie de etnie romă și a promis că alegătorilor că nu o vor mai vedea niciodată dacă îl vor vota la alegerile din 25 septembrie. 

Alessio Di Giulio, consilierul din Florența parte a partidului Liga, s-a filmat alături de o femeie de etnie romă făcând o „promisiune” controversată, care a stârnit un val de furie în Italia, dar și la nivel internațional.

Potrivit publicației The Guardian, politicianul de extremă-dreapta a stârnit indignare după ce a insinuat că partidul va curăța străzile de romi dacă va câștiga alegerile generale de la sfârșitul acestei luni.

Alessio Di Giulio, consilier al Ligii din Florența, a postat o înregistrare video în care se apropie de o femeie de etnie romă și, vorbind în fața camerei de filmat, spune: "Votați pentru Liga pe 25 septembrie și nu o veți mai vedea niciodată".

Di Giulio a realizat clipul în timp ce se plimba pe o stradă aglomerată din centrul Florenței, iar femeia a salutat fericită înainte de a-și da seama de intenția sa. "Nu, nu spune asta", a răspuns ea. "Nu mi-e teamă".

 

Derapaje în campania electorală din Italia

 

Liga, condusă de Matteo Salvini, face parte dintr-o coaliție tripartită care include omologul său de extremă-dreapta Frații din Italia și Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, care se preconizează că va câștiga alegerile.

Reducerea comunității romilor prin efectuarea unui recensământ și expulzarea celor care locuiesc ilegal în Italia s-a numărat printre promisiunile lui Salvini la alegerile din 2018, mai scrie sursa citată.

Videoclipul lui Di Giulio a fost condamnat de Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de centru-stânga.

"Se întâmplă lucruri șocante în această campanie electorală", a declarat Letta, referindu-se și la Giorgia Meloni, liderul Frații din Italia și posibil viitor prim-ministru al țării, care a distribuit luna trecută un videoclip cu o femeie ucraineană violată de un solicitant de azil într-un oraș italian.

"Cât de departe vor mai merge?"

Di Giulio s-a apărat de acuzațiile de rasism ale primarului Florenței, Dario Nardella, argumentând că are o prietenă nigeriană și că a vrut doar să denunțe "cerșetoria" din oraș. Deși există unele restricții, cerșetoria nu este o infracțiune în Italia.

 

Liga a pierdut mulți alegători în ultimii ani

 

Matteo Salvini a declarat că videoclipul a fost "prostesc".

"Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu videoclipuri făcute de o singură persoană", a adăugat el.

Sprijinul pentru Liga, cândva cel mai mare partid din Italia, s-a înjumătățit în ultimii ani, în timp ce formațiunea condusă de Giorgia Meloni a crescut. Partidul ei conduce coaliția de dreapta și a urcat la aproape 26% într-un sondaj de opinie recent, mărind diferența față de Partidul Democrat, care a fost cotat la 21,4%.

Susținătorii tradiționali ai Ligii, în special proprietarii de afaceri din nord, întorc spatele partidului ca urmare a contribuției lui Salvini la prăbușirea guvernului lui Mario Draghi în iulie și a poziției sale privind sancțiunile împotriva Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina.

Salvini, care l-a lăudat anterior pe Vladimir Putin, a declarat luni că, în loc să afecteze Rusia, sancțiunile dăunează țărilor care le impun. Poziția sa intră în conflict cu cea a lui Meloni, care a încercat să asigure observatorii internaționali că, dacă coaliția va intra la guvernare, va sprijini Ucraina și va respecta linia UE și NATO privind sancțiunile impuse Rusiei.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel