Șase români prinși în flagrant când furau, încarcerați în Franța: "Unii au traversat șase benzi ale autostrăzii, alții se târau prin câmpuri de rapiță"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șase români au fost condamnați, vinerea trecută, de tribunalul din Chartres, în Franța. Banda a încercat să fure sute de paleți din lemn de la o firmă din Santilly pe 26 mai.

Trei dintre acești hoți de origine română au fost condamnați la zece luni de închisoare cu o interdicție de a intra în Franța de cinci ani. Alte trei persoane au fost condamnate la șapte luni de închisoare. Autovehiculele acestora și echipamentele folosite la furt au fost confiscate.

În cursul nopții de miercuri spre joi, în jurul orei 4.00, un automobilist a contactat jandarmeria pentru a sesiza prezența unor lumini și a unor persoane într-o firmă de paleți, situată în localitatea Santilly, pe RD954.

Șase români, prinși în flagrant când furau, încarcerați în Franța

 

La fața locului s-au deplasat unități din Thivars, Voves, Orgères-en-Beauce, Auneau-Bleury-Saint-Symphorien, unitatea de siguranță rutieră (EDSR) și unitatea de supraveghere și intervenție a jandarmeriei (Psig Sabre) din Lucé.

Un bărbat a fost arestat la fața locului, în timp ce alți cinci au fugit. Inițial, aceștia au profitat de zonele împădurite din zonă pentru a se ascunde, apoi au avansat spre autostrada A10, profitând de vegetația de pe terasament pentru a ajunge la peste 6 km de la punctul de plecare.

La conducerea operațiunii de căutare s-a aflat maiorul Rousseau. Românii au fost reperați la Janville-en-Beauce: "Au traversat cele șase benzi ale autostrăzii în timp ce traficul era foarte intens. Șeful de escadrilă nu și-a obligat soldații să își asume aceleași riscuri. El a plasat unități la capetele a două poduri“, a povestit acesta.

Jandarmii au surprins apoi doi bărbați care se plimbau pe autostradă. Ceilalți trei se târau prin câmpuri de rapiță de aproximativ 1,80 metri înălțime: "Se târau pe un teren foarte umed pentru a nu fi văzuți".

„Au traversat cele șase benzi ale autostrăzii, alții se târau prin câmpuri de rapiță“

 

Dar comandantul Rousseau a anticipat: "Am cerut prezența unui elicopter de la baza Villacoublay (Yvelines). Pilotul i-a găsit. A plutit deasupra lor. Au fsot prinși la ora 7.50 dimineața".

Jandarmii au descoperit asupra unuia dintre cei șase suspecți suma de 1.000 de euro în numerar. Cei șase bărbați, de naționalitate română și cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, încărcaseră deja paleți de lemn în două dintre cele trei vehicule.  

După 48 de ore de arest preventiv, ei au fost aduși vineri în fața tribunalului judiciar din Chartres pentru jaf cu trei circumstanțe agravante: jaf în grup, jaf pe timp de noapte și jaf într-un depozit cu efracție. Doi dintre cei șase suspecți sunt recidiviști.

Unii dintre ei erau recidiviști

 

Cei șase hoți români, care au fost judecați vineri, 27 mai, la tribunalul din Chartres, au fost încarcerați.

Șase persoane au fost încarcerate pentru hoții de paleți, care au fost judecate vineri, 27 mai, la Chartres, în cadrul unei ședințe de judecată imediată. Banda organizată încercase să fure sute de paleți de la o firmă din Santilly pe 26 mai.

Cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, cei șase hoți, de naționalitate română, au fost arestați după trei ore de fugă în mediul rural.

Trei dintre ei au fost condamnați la zece luni de închisoare cu mandat de arestare și interdicția de a părăsi teritoriul francez timp de cinci ani. Ceilalți trei au fost condamnați la șapte luni de închisoare, cu un ordin de detenție și o interdicție de cinci ani de ședere în Franța. Cele trei vehicule ale acestora și echipamentele folosite au fost confiscate definitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel