Șase copii români, puși să cerșească de propriii părinți, timp de 7 ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șase copii din județul Mureș au fost puși să cerșească, timp de 7 ani, în municipiul Sibiu, iar urma unor percheziții, părinții au fost arestați preventiv. 

La data de 16.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii trafic de minori în formă continuată.

În cauză s-a reţinut faptul că, timp de şapte ani, în perioada iunie 2015 - aprilie 2022, inculpaţii au exploatat prin obligarea la practicarea cerşetoriei 6 persoane vătămate minore, în prezent cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, abuzând de poziţia de autoritate exercitată în calitate de părinţi. În acest scop, inculpaţii au transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în judeţul Mureş, în municipiul Sibiu, unde le-au obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obţinute în urma acestei activităţi.

În perioada 2015 - 2022, unul dintre inculpaţi a fost sancţionat pe raza municipiului Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului precum şi pentru faptul că şi-a îndemnat copiii minori să cerşească.

De asemenea, cel de al doilea inculpat a fost sancţionat de 30 de ori, în aceeaşi perioadă, pentru săvârşirea aceluiaşi tip de contravenţii.
La data de 16.11.2022 organele de cercetare penală au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa inculpaţilor, fiind găsiţi patru minori, cu vârste cuprinse între unu şi 14 ani, ce au fost preluaţi de către DGASPC Mureş.

Alţi trei minori au fost preluaţi de autorităţi încă din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiţi singuri, lipsiţi de ocrotire şi neglijaţi, nereuşindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să îşi asume responsabilitatea îngrijirii lor.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a admis propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureş şi cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă "Regele Ferdinand I" Tg. Mureş şi reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Mureş.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel