Şase ani şi patru luni de închisoare pentru un accident mortal. Cea mai dură pedeapsă din România în astfel de cazuri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat de 40 de ani din Reșița a fost condamnat în primă instanță la șase ani și patru luni de închisoare, fiind una dintre cele mai dure sentințe aplicate în România într-un dosar de ucidere din culpă.

Bărbatul a produs accidentul conducând băut și fără permis, dar a și fugit de la locul accidentului, refuzând pe parcursul procesului să recunoască faptele, arăta adevărul.ro. Potrivit sursei citate, Cristian Gabriel U. (40 de ani), zis Rățoi, a provocat în august 2019 un accident în urma căruia o femeie de 74 de ani a murit.

Aceeași sursă mai arată că în urma procesului judecat în primă instanță la Judecătoria Reșița, Cristian Gabriel U. a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani pentru conducere fără permis, doi ani pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și trei ani pentru fuga de la locul accidentului. În urma contopirii pedepselor și aplicării sporurilor prevăzute de lege, a rezultat o pedeapsă de șase ani și patru luni de închisoare.

"Pedeapsa este una mare. Se apropie de maximul special de șapte ani. Totuși, considerăm că se impune majorarea pedepsei ca o consecință a faptului că inculpatul, vecin cu familia victimei, a manifestat în tot cursul procesului penal o atitudine de dispreț, jignindu-i în continuare și nerespectând obligațiile ce îi reveneau ca urmare a arestării la domiciliu. Faptul că de un an de zile nu s-a stabilit cu titlul definitiv o sentință, iar inculpatul nu este înarcerat o dezamăgire pentru clienții mei", a declarat pentru adevărul.ro avocatul Diana Cotuna, care reprezintă familia victimei. Potrivit avocatei, sentința va fi atacată cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel