Sărmăluțe de post „Tanti Marița” ca la mama acasă. O rețetă gustoasă pe care trebuie să o încerci neapărat!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
StiriDiaspora

Chiar dacă unii oameni evită să gătească sarmale de post pentru că presupun că acest tip de rețetă este complicat și nu are același gust bun, se înșeală amarnic. Uitați-vă doar la aceste ingrediente! Sunt foarte simplu de gătit, iar gustul este genial. În plus, sarmalele de post sunt și foarte sățioase chiar dacă nu le mănânci cu pâine.

Sarmalele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din România și pe bună dreptate. Au un gust incomparabil. Iar pentru că românii sunt creativi și inventivi, au reușit să „păcălească” postul și au găsit o variantă vegană pentru vestitele sărmăluțe. Rețeta este foarte ușoară, așa că citește instrucțiunile și spor la gătit!

 

Sarmale de post - Ingrediente

 

- 6 cepe mari, tăiate mărunt

- 2 morcovi răzuiți fin

- 1 cană orez, integral

- 1 cană ciuperci Champignon, tăiate mărunt

- 1/2 cană linte

- 2 linguri de pastă de roșii

- 10 linguri ulei

- 1 vânătă coaptă, tocată mărunt

- 1 linguriță de cimbru

- sare, cât simțiți nevoie

- 1 căpățână de varză dulce

- zeama unei lămâi mici

 

Rețeta pas cu pas pentru sărmăluțe de post - Mod de preparare

 

Pentru început se spală bine varza și se pune la opărit într-o cratiță cu apă clocotită, în care se adaugă zeama de la o lămâie. Apoi se strecoară apa și se păstrează pentru a fi pusă peste sarmale când acestea vor fi puse la fiert. 

Pasul următor constă în desfacerea varzei. Se curăță și se pregătesc frunzele pentru sărmăluțe. Separat, se pune lintea la fiert într-o cratiță mică, cu două căni de apă, o lingură de ulei, o ceapă, o jumătate de morcov răzuit fin și puțină sare. Se fierbe până când scade toată apa, se ia de pe foc și se pasează cu telul până ajunge sub formă de piure.

Tot se parat, se pun la călit într-o cratiță cu puțină apă, ceapa, morcovul și uleiul rămase. Se adaugă ciupercile și orezul (nu uitați să îl spălați bine înainte și apoi să îl stoarceți) și se lasă împreună să dea în câteva clocote.

Se ia cratița de pe foc, se adaugă lintea pregătită, precum și restul ingredientelor și se amestecă bine compoziția rezultată. Se umplu apoi frunzele de varză și se formează sărmăluțele, mai mici sau mai mari, după cum doriți.

Se așează pe rând într-o cratiță, iar peste ele se pune apa cu lămâie, păstrată de la opărit. Se mai poate adăuga în această apă puține condimente după gust, cum ar fi piper. Pe măsură ce scade la fiert, se mai adaugă apă fierbinte, Sărmăluțele se fierb la foc mic.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel