Tort în trei culori de Paște. Asortează ouăle frumos decorate cu un tort incredibil de gustos și elegant. Nu trebuie să ratezi această rețetă!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tort în trei culori de Paște. Asortează ouăle frumos decorate cu un tort incredibil de gustos și elegant. Nu trebuie să ratezi această rețetă!
Tort în trei culori de Paște. Asortează ouăle frumos decorate cu un tort incredibil de gustos și elegant. Nu trebuie să ratezi această rețetă!

Uimește-ți musafirii de Paște cu un tort în trei culori. Este foarte gustos și o să fie asortat cu ouăle frumos decorate de Paște. Nu este deloc dificil de pregătit, iar tot timpul pierdut în bucătărie va merita atunci când toată lumea îți va poza capodopera de artă culinară!

Această tort în 3 culori este făcut din trei straturi de prăjitură curcubeu de casă, apoi decorat cu glazură și bombonele colorate sau jeleuri pe margini! Este o prăjitură umedă și delicioasă, ușor de preparat și perfectă pentru o sărbătoare, tort de petrecere pentru ziua de naștere a copiilor sau chiar pentru Paște!

Timp de gătire: 60 minute

 

Tort în 3 culori - Ingrediente


- 300 g de făină albă

- 300 g Unt, la temperatura camerei

- 300 g de zahăr pudră 

- 1 și ½ linguriță de praf de copt 

- 6 ouă, bătute

- 3 linguri de lapte

- Colorant alimentar (albastru, galben și roșu sau după preferințe)
 

Ingredinte pentru glazură:

 

- 375 g de unt, la temperatura camerei

- 500 g de zahăr pudră

- 1 linguriță de esență de vanilie (opțional)

- Bomboane/ jeleuri curcubeu

 

Tort în trei culori - Metoda de preparare


1. Preîncălziți cuptorul la 180° și ungeți trei forme de 18-20cm/7-8" și tapetați-le cu hârtie pergament.

2. Într-un castron mare, bateți toate ingredientele pentru prăjituri, cu excepția coloranților alimentari, pentru a forma un aluat moale și omogen.

3. Împărțiți amestecul în mod egal în trei boluri. Se amestecă câteva picături de colorant alimentar albastru într-unul dintre boluri pentru a obține un aluat albastru. Se întinde în una dintre formele de copt pregătite.

4. Repetați cu colorantul roșu în al doilea bol pentru a obține un aluat roșu, iar cu cel galben în al treilea pentru a obține un aluat galben. Se întinde fiecare în celelalte forme de copt.

5. Coaceți formele timp de aproximativ 25-35 de minute, până când se rumenesc și prăjitura se ridică atunci când este presată. Se răstoarnă pe o tavă de sârmă sau pe un grătar de răcire și se lasă să se răcească complet.

6. Între timp, se prepară glazura bătând untul până se omogenizează, apoi se adaugă treptat zahărul pudră. În final, se bate esența de vanilie, dacă se folosește.

7. Se întinde o parte din umplutura de cremă de unt pe baza blatului albastru, apoi se acoperă cu blatul galben. Se unge din nou partea de sus cu crema de unt, apoi se acoperă cu blatul roșu.

8. Se întinde restul de cremă de unt peste partea de sus și pe părțile laterale ale tortului.

9. Se decorează exteriorul cu bomboane sau jeleuri până când se acoperă complet.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel