Mămăligă cu parmezan și roșii coapte - Adaptarea perfectă a unui preparat clasic, un joc de arome spectaculos

Mămăligă cu parmezan și roșii coapte
Mămăligă cu parmezan și roșii coapte

Se spune că o gospodină bună trebuie să știe să facă, în primul rând, mămăligă. Dar ce te faci atunci când te plictisești de varianta tradițională? Pui parmezan, desigur :) Rețeta de azi este o adaptare a unui preparat clasic, iar rezultatul este un deliciu. 

Mămăligă cu parmezan și roșii coapte este o rețetă foarte ușor de făcut, iar rezultatul este unui cu adevărat fabulos. Jocul de arome și aspectul acestui preparat îl vor transforma, cu siguranță, în vedeta mesei, fie că vorbim de un prânz sofisticat, fie că îl servim ca garnitură la alt preparat, cum ar fi un pește la cuptor. Iată cum se face.  

Ingrediente

 

- mălai

- apă

- sare

- roșii

- burrata sau mozzarela

- parmezan

- ouă

*cantitățile nu sunt exacte, pentru că depinde de dimensiunea vasului fiecăruia și de gustul preferat

Mămăligă cu parmezan și roșii coapte. Mod de preparare

 

 

Preparăm roșiile coapte în cuptor. Se dau cu puțin ulei și fulgi sare și se dau la cuptor la 200 de grade până crapă.

Faceți mămăligă, iar la final o amestecați cu parmezan, mai mult sau mai puți, în funcție de gustul fiecăruia. 

Încingem cuptorul la 200 de grade, iar mămăliga se așează într-o tigaie sau într-un vas rotund tip tigaie pentru cuptor.

Vezi și: Salată cu piept de pui: grecească, Caesar și chinezească. Trei rețete pe care le vei face din nou și din nou

Spargem ouăle, însă peste mămăligă punem deocamdată doar albușul și roșiile coapte. Coacem timp de 15 minute. După ce au trecut cele 15 minute, punem și gălbenușurile păstrate și bucăți de burrata (sau mozzarella) din loc în loc. Puteți pune și parmezan, dacă nu vă ajunge cel din mămăligă. Totul depinde de gustul fiecăruia.

Coaceți până se rumenește ușor brânza.

Secretul acestui preparat constă în combinația perfectă dintre ingrediente. Roșiile coapte lăsă o zeamă aromată peste mămăliga cremoasă, brânza ușor rumenită, ouăle, totul se combină perfect.

Mămăligă cu parmezan și roșii coapte este un preparat cu adevărat un preparat cu gust divin pe care trebuie să-l încercați.

*Atenție. Dacă preferi gălbenușurile mai tari, poți să lași doar 10 minute între momentul în care pui albușurile și cel în care pui gălbenușurile. Cu cât le pui mai târziu, cu atât vor fi mai moi. 

Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G   

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy