Salată cu piept de pui: grecească, Caesar și chinezească. Trei rețete pe care le vei face din nou și din nou

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Salată cu piept de pui: grecească, Caesar și chinezească. Trei rețete pe care le vei face din nou și din nou
Salată cu piept de pui: grecească, Caesar și chinezească. Trei rețete pe care le vei face din nou și din nou

Salata cu piept de pui este un preparat pe care îl poate face oricine, fiind și foarte sănătos. Iată 3 reţete delicioase pe gustul oricui.

Salată cu piept de pui: grecească, Caesar și chinezească. Odată cu primăvara, şi gusturile noastre se schimbă şi devenim, încetul cu încetul, tot mai dornici de a savura salate, legume proaspete şi verdeţuri. Toate acestea pot fi delicioase chiar şi fără carne, dar dacă e musai să o adăugăm, parcă nimic nu e mai potrivit decât puiul. O salată cu piept de pui poate fi savurată în aproape orice moment al zilei, primăvara, şi are câteva avantaje importante. Primul: o salată este săracă în calorii şi bogată în vitamine. Cel de-al doilea: salatele conţin multe feluri diferite de ingrediente şi asta le transformă în alimente echilibrate. Însă dacă gustul contează pentru tine la fel de mult ca pentru noi, e bine să ştii că o salată cu piept de pui poate fi un fel delicios de mâncare.

Salata Caesar cu piept de pui

 

Probabil cea mai faimoasă salată cu piept de pui, salata Caesar te-ar putea surprinde încă, pentru că are… o istorie interesantă. Se spune că ea a fost inventată de Caesar Cardini, un imigrant italian care a deschis mai multe restaurante în Mexic și Statele Unite. Fiica lui, pe numele ei Rosa, a relatat mai târziu că Caesar Cardini a inventat salata la restaurantul său Caesar’s din Mexic, aproape din greşeală. La data de 4 iulie 1924, restaurantul rămăsese fără o serie de alimente, cu excepţia proviziilor din bucătărie. Cardini s-a descurcat cu ceea ce avea pentru a oferi clienţilor un fel de mâncare delicios. Aşa s-a născut Salata Caesar.

INGREDIENTE:

125 ml ulei de măsline extravirgin;

4 căţei de usturoi, tocaţi;

1 baghetă sau câteva felii de pâine, preferabil cumpărate cu o zi înainte. Bagheta va fi ulterior feliată subţire.

60 ml suc proaspăt de lămâie (puteţi adăuga mai mult, după gust);

120 g parmezan ras;

1 linguriță de pastă de anşoa, sau 1-2 anşoa, tocaţi foarte fin;

2 ouă;

piper negru proaspăt măcinat (după gust);

1/2 linguriţă sare (sau după gust);

o salată verde, clătită bine, uscată, din care ai îndepărtat frunzele ofilite;

2 bucăţi piept de pui la grătar.

PREPARAREA SALATEI CAESAR:

Într-un castron mare, amestecă uleiul de măsline și usturoiul. Lasă-le să se aromatizeze timp de cel puțin o jumătate de oră. În timp ce usturoiul şi uleiul fac schimb de arome, tu poţi pregăti crutoanele. Întinde feliile de baghetă pe o tavă de copt. Unge feliile cu ulei de măsline sau unt topit. Pentru mai multă savoare, poţi alege să foloseşti chiar uleiul deja pregătit cu usturoi, pe care îl poţi aplica cu o pensulă. Pregăteşte dressingul. Adaugă anşoa şi ouăle în amestecul de ulei-usturoi. Bate până când amestecul devine cremos. Adăugă sarea, piperul și sucul de lămâie. Adaugă jumătate din cantitatea de parmezan. Rupe salata în bucăţi mici şi adaugă la amestec. Amestecă bine, până când salata absoarbe sosul. Adaugă parmezanul rămas şi pieptul de pui pregătit la grătar.

Sfat: Dacă nu te încântă ideea de a folosi ouă crude, înlocuieşte-le cu maioneză simplă.

Vezi și: Stroganoff cu ciuperci, o rețetă delicioasă de post. Este gata rapid și bogată în proteine

Salată grecească cu piept de pui

 

Când e vorba de o salată cu piept de pui, nu există variantă mai simplă decât celebra salată grecească, la care adăugăm piept de pui tras la tigaie, în puţin ulei de măsline. Adevărul este că nimeni nu mai ştie istoria adevărată a salatei greceşti, dar cert este că ea a fost împrumutată şi de bulgari, pentru care a devenit Salată Shopska, şi de turci, pentru care se numeşte Salată Çoban, şi chiar de români — căci la noi poartă numele de Salată de vară. Oricum ar fi, salata grecească este delicioasă, mai ales dacă adaugi piept de pui.

INGREDIENTE:

4 roșii mari, tăiate în felii neregulate;

1 castravete, curăţat de coajă şi tocat grosier;

jumătate de ceapă roșie feliată julienne;

15 măsline Kalamata;

1 linguriţă oregano uscat;

85 g brânză feta, tăiată în bucăți medii;

4 linguri ulei de măsline extravirgin;

2 bucăţi mari piept de pui, care se trag la tigaie.

PREPARAREA SALATEI GRECEŞTI CU PIEPT DE PUI:

Trage la tigaie pieptul de pui, în ulei de măsline şi cu un pic din cantitatea de oregano şi sare. După ce se răceşte, toacă-l grosier. Pune pieptul de pui, roşiile, castravetele tocat, ceapa, măslinele şi brânza feta într-un bol încăpător. Adaugă, după gust, ulei de măsline şi oregano. La nevoie, adaugă sare şi piper după gust.

Sfat: Bucăţile de pâine sau crutoane merg de minune la această salată şi le poţi adăuga fără griji.

Salată chinezească cu piept de pui

 

Nu putem vorbi despre primăvară fără a ne gândi la Asia şi flori de cireş, iar acest lucru este valabil şi atunci când vorbim despre… salată cu piept de pui. Mitologia urbană spune că reţeta de Salată chinezească cu piept de pui s-a născut undeva prin Sìchuān, dar adevărul adevărat este că, cel mai probabil, această salată a fost inventată undeva în California, S.U.A. Conform unor informaţii despre Sylvia Cheng Wu, care este cunoscută în America drept Madame Wu, „aceasta a folosit o rețetă de care şi-a adus aminte, din Shanghai. Era un amestec de pui tocat fin, vermicelli, ceapă verde și migdale prăjite. Restaurantul lui Madame Wu a devenit repede cunoscut pentru salata ei chinezească cu piept de pui”.

INGREDIENTE

2 bucăţi piept de pui, fără piele;

80 ml sos soia;

2 linguri oţet de orez

3 linguri miere;

1 lingură ulei de susan;

2 linguriţe ghimbir măcinat;

1 căţel de usturoi, pe care îl vei toca mărunt;

1 salată iceberg;

un sfert de varză roşie, pe care o vei toca fin;

3 morcovi, tocaţi fin;

puţin coriandru;

2-3 cepe verzi;

puţină mentă;

30 g migdale tocate;

1 lingură seminţe de susan.

PREPARAREA SALATEI CHINEZEŞTI CU PIEPT DE PUI:

Pieptul de pui îl vei fierbe într-o crăticioară, după ce ai turnat în prealabil apă cât să îl acopere. Când dă în fiert, măreşte focul şi pune-l să mai fiarbă aproximativ un sfert de oră. Apoi îl laşi la răcit. Între timp, amestecă într-un castron oţetul de orez, usturoiul, mierea, uleiul de susan, ghimbirul măcinat şi sosul de soia. Lasă sosul la aromatizat şi, între timp, toacă puiul fâşii subţiri şi adaugă-l într-un bol cu legumele pentru salată. Amestecă bine şi adaugă dressingul, iar apoi ornează cu migdale tocate, seminţe de susan şi piper.

Sfat: Pentru o salată cu piept de pui savuroasă, adaugă şi tăiţei de orez subţiri salatei de mai sus, după ce i-ai fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

Sursa: Revista Flawless.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel