Șapte ore în frig și zăpadă: 170 de oameni au rămas blocați în două trenuri din Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cantitățile masive de zăpadă, pe care oamenii din Bavaria nu le-au mai experimentat de mult timp, au îngreunat o mare parte a mobilității în Statul Liber începând de vineri seara, 1 decembrie.

Sâmbătă seara, 2 decembrie, trenurile S-Bahn și  Eurocity Express din districtul Landsberg am Lech s-au oprit din cauza haosului de zăpadă. În München, trenurile S-Bahn, autobuzele și tramvaiele au fost anulate sâmbătă.

Și în alte părți ale Bavariei, oamenii abia se confruntă cu zăpada abundentă. „În unele districte din sudul Bavariei, serviciile de urgență și-au atins limitele în ciuda lanțurilor de zăpadă și a tracțiunii integrale”, transmite Crucea Roșie din Bavaria într-un comunicat.  Fără sprijinul serviciului de salvamont, uneori este imposibil să treci. 

 

Poliția avertizează: „Riscul de accidente este mare”

 

Aeroportul din München și-a încetat activitatea. Trenurile nu mai deservesc Gara Centrală din München. În Geltendorf, în districtul Landsberg am Lech, două trenuri au rămas blocate în mijlocul haosului de zăpadă în jurul orei 4 a.m. sâmbătă seara, 2 decembrie. Pasagerii unui Eurocity Express și ai unui S-Bahn au trebuit să aștepte ore întregi. Serviciile de urgență din tren au avut grijă de pasageri, care au putut părăsi trenul abia în jurul orei 11.00.

Și în alte părți, serviciul de salvare folosește doar lanțuri de zăpadă. Potrivit Serviciului Meteorologic German, va ninge până duminică dimineața. Poliția fac apel la oameni să rămână acasă, dacă este posibil.

„Riscul de accidente este  crescut. Renunțați la călătorii și veți ușura  povara personalului de salvare din regiunile afectate”, se arată într-un comunicat al Poliției federale.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel