Sanitas, după incendiul de la Ploiești: Politicienii sunt mai nocivi decât SARS-CoV-2

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Federația Sanitas a angajaților din sistemul sanitar acuză politicienii că sunt autorii morali ai crizelor din spitale. Reacția sindicaliștilor vine joi după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia doi pacienți au murit.

„Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienți decedați, o colegă infirmieră se luptă pentru viața ei după ce 40% din suprafața corpului este arsă, alți pacienți transferați de urgență, distrugeri materiale. Alte victime, aceeași cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveți nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care ați ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a țării?”, a transmis Federația Sanitas.

Reprezentanții organizației susțin că indiferența și incompetența politicienilor au ucis la Institutul Matei Balș, la spitalul din Piatra Neamț, la spitalul din Constanța - și lista poate continua: „Juridic, ceea ce faceți voi se numește 'ucidere din culpă' sau cel puțin complicitate la ucidere din culpă”.

„Incompetența voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani față de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investițiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătățile de măsură politică și managerială cu care vă jucați de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliștii.

„Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conștiință, el nu știe că ucide. În schimb voi, politicieni ajunși în vârful piramidei puterii, ați pierdut pe undeva, în drumul vostru conștiința pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveți”, mai spun reprezentanții Sanitas, potrivit Mediafax.

Premierul Florin Cîțu anunță o anchetă la spitalul din Ploiești

 

Premierul Florin Cîțu a solicitat desfășurarea unei anchete la spitalul din Ploiești în care joi dimineața a avut loc un incendiu. Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, a adăugat Cîțu.

Mesajul premierului interimar a fost transmis pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați”, a transmis Florin Cîțu.

Premierul interimar a anunțat că o anchetă a început la spitalul din Ploiești și a solicitat să se facă verificări în toate unitățile medicale din România.

„Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a anunțat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel