Salvini, vizită la italianul care a UCIS un ROMÂN: "Toată SUSȚINEREA"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un val de controversă a fost iscat în rândul magistraţilor italieni după ce vicepremierul Matteo Salvini a vizitat un fost om de afaceri, condamnat după ce a ucis un român. 

Gestul oficialului italian este văzut de către Asociaţia Naţională a Magistraţilor drept o „delegitimizare a sistemului judiciar care contravine statului de drept și principiilor constituționale, la care trebuie să concureze toți, în special cei care dețin funcții importante de guvernare".

Matteo Salvini a decis să facă o vizită la închisoarea din Piacenza pentru a-și exprima apropierea și solidaritatea față de Angelo Peveri, un antreprenor condamnat pentru că a tras cu arma într-un bărbat de cetățenie română care a încercat să îl jefuiască. Românul, fost angajat al lui Angelo Peveri, încerca să fure motorina de la un excavator din compania omului de afaceri, împreună cu alți complici.

După ce au apărut nemulțumiri în rândul magistrașilor italieni, Salvini a răspuns: "Am găsit o persoană bună. Am sentimentul că ceva nu este corect și nu funcționează. Că în închisoare se află un antreprenor care s-a apărat după o sută de furturi și jafuri, iar afară este un tâlhar în așteptarea despăgubirii pentru daune, asta înseamnă că legile trebuie schimbate în curând și bine. Vom încerca să facem totul ca să stea în pușcărie cât mai puțin posibil”.

Antreprenorul Angelo Peveri a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce, pe 6 octombrie 2011, la Borgonovo, ar fi tras cu o pușcă în direcția unor hoți români care ar fi furat motorină de pe șantierul său.

Dintre cei trei români care au dat spargerea, unul a murit din cauza rănilor suferite. Părinții decedatului de 23 de ani susțin  că vizita lui Matteo Salvini în sprijinul antreprenorului italian „strică memoria fiului lor".

Matteo Salvini s-a declarat în repetate rânduri împotriva sentinţelor date celor care îţi apără astfel proprietatea de hoţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel