Salvini, atacat cu ouă la Mondragone, focarul de coronavirus unde sunt și români: „Există niște idioți în centrele sociale“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Matteo Salvini, șeful Ligii Nordului, a fost atacat luni seară de manifestanți, la Mondragone, un oraș din regiunea Caserta, unde au avut loc mai multe tensiuni între muncitorii străini sezonieri afectați de coronavirus și forțele de ordine, transmite AFP.

Matteo Salvini a fost puternic apostrofat și huiduit când a ajuns la Mondragone, unde de zile întregi au loc manifestări violente între muncitorii sezonieri și autorități. Liderul politic a fost lovit cu sticle de apă și ouă plecând după doar o jumătate de oră.

„Salvini este mai rău decât Covidul”, „șacalul”, „bufonul”, „pleacă”, au fost doar câteva dintre sloganurile strigate de protestatari. Ulterior, într-o apariție TV, Salvini i-a atacat pe agitatorii  „străini” care i-au împiedicat dezbaterea.

„Trebuie să garantăm drepturile italienilor, să eliminăm străinii care nu au acte. Să investim mai mult în regiunea Napoli, în mijloace și poliție”, a spus Salvini. „Îmi pare rău, există niște idioți din centrele sociale care preferă ilegalitatea. Disputele sunt în regulă, dar necinstea nu. A fost datoria mea să fiu acolo și mă voi întoarce zi de zi pentru oamenii buni din Mondragone", a mai spus premierul, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Începând de vineri, noi forțe de poliție au fost trimise în zonă pentru a restabili calmul.

Autoritățile din regiunea italiană Campania au trimis militari în orașul Mondragone, pentru a întări dispozitivul de carantină ridicat în jurul mai multor clădiri abandonate, în care s-au instalat sute de muncitori sezonieri bulgari.

Potrivit Ministerului Român de Externe, în clădirile respective trăiesc și cel puțin 14 cetățeni români.

Aproximativ 700 de persoane, în mare parte bulgari angajați în sectorul agricol, au fost băgați în izolare de o săptămână la Mondragone, după descoperirea a 43 de cazuri de contaminare, însă marea problemă e că oamenii nu respectă interdicția de a părăsi zona roșie. În cursul săptămânii trecute, zeci de oameni au ieșit din izolare - unii au rupt gardurile, alții le-au escaladat ca să meargă în oraș.

“Nimeni nu trebuie să iasă din aceste imobile timp de 15 zile. Zona va fi controlată 24/24 de poliție, jandarmi și armată. Dacă vor exista multe cazuri de carantină, voi pune orașul sub carantină”, a declarat Di Luca.

Această zonă este “unul dintre miile de ghetouri din Italia unde sunt înghesuiți străinii cu acte mai mult sau mai puțin în regulă”, titra cotidianul Corriere della Serra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel