Salon de Artă Românească la Londra!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
În 17 septembrie ICR Londra inaugurează expoziţia “The London Salon of Romanian Art”. Vezi ce artişti români consacraţi vor fi prezenţi la eveniment!


În 17 septembrie ICR Londra inaugurează expoziţia “The London Salon of Romanian Art”,  în cardrul căreia vor fi prezentate operele artiștilor români stabiliți de ani buni în Londra. Printre ei se numără: Monica Madaş, Cristian Luchian, Ioana Pioaru, Vinicius Leş și Florin Ungureanu.

Monica Lucia Madas cunoscută și sub numele de Monooka, compozitoare, cântăreață și actriță la teatrul de păpuși,  este absolventă a UNATC București. În 2006 a debutat la Art Jazz Club în București. Muzica ei este o combinație originală și foarte interesantă dintre pop, folk, jazz și folclor. De când s-a mutat în Londra, Monooka a performat în diferite locații ca și cântăreață, dar și ca actriță la teatrul de papuși.

Cristian Luchian se exprimă artistic prin arte vizuale, teatru sau video design. Creațiile sale sunt o combinație de tehnici media, ca rezultat al alchimiei dintre organic și sintetic. În ultima sa intreprindere artistică, Cristian explorează investigativ impactul dintre arta interpretării și lumea digitală.

Ioana Pioaru explorează artistic flirtul dintre pictură și sculptură și de asemeni abilitatea sculpturii de a genera iluzii optice. Din 2012 a colaborat cu artistul englez David Goldenberg, a participat la expoziții internaționale precum Venice Biennale (2013), The Caspian Biennial Convention Baku (2013), Flux Factory New York (2014). În România, Ioana Pioaru este reprezntată de către AnnArt Gallery.

Florin Ungureanu a obținut doctoratul în Fine Arts la Goldsmith College, University of London. Rezident al Londrei din 2003, Florin Ungureanu, prin lucrările sale, explorează concepte precum puterea, politica, istoria, identitatea și moartea prin ironie și umor și cum pot acestea să determine dogme și percepții prin alterea subversivă a acestora.

Lui Vinicius Leș i-a fost ino- culat microbul artistic de către tatăl său încă de la vârsta de 5 ani, inițial cu arta olăritului și mai apoi cu arta formei și a culorii în două dimensiuni. Absolvent al Facultății de Arte Frumoase și Design din Timișoara, unde a studiat pictura, este înrădăcinat în natură iar lucrarile sale aparțin expresionismului abstract.

Expoziția începe pe 17 Septembrie 2015 și poate fi vizitată până pe 2 Octombrie între 10am și 5pm la sediul ICR Londra din 1 Belgrave Square, London SW1X8PH.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel