Salată de ton cu iaurt grecesc condimentat. Un preparat sănătos și perfect pentru o siluetă de invidiat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Salată de ton cu iaurt grecesc condimentat. Un preparat sănătos și perfect pentru o siluetă de invidiat / Foto: Captură video youtube
Salată de ton cu iaurt grecesc condimentat. Un preparat sănătos și perfect pentru o siluetă de invidiat / Foto: Captură video youtube

Această rețetă de salată de ton sănătoasă este mult mai bună datorită iaurtului grecesc condimentat în loc de maioneză. Are mai puține calorii și mai puține grăsimi, dar este încă atât de gustoasă!

Salată sănătoasă de ton este una dintre cele mai bune preparate pentru masa de prânz, pentru că te face să fii plin și sătul. Puteți adăuga mai multe legume decât cele din rețetă, cum ar fi țelină sau roșii, fiecare după cum îi place. O puteți servi ca atare, peste verdețuri sau într-un sandviș. Este o salată de ton delicioasă sub orice formă!

 

De ce este mai bună pentru siluetă salata de ton cu iaurt decât cea cu maioneză

 

Multe persoane care urmează o dietă de slăbire vor apela la ton datorită nivelului său ridicat de proteine, aproximativ 20 g de proteine, dar numai aproximativ 100 de calorii. Cu toate acestea, dacă mâncați ton sub formă de salată tradițională de ton cu maioneză, este posibil să consumați calorii și grăsimi inutile. 1 cană de maioneză are peste 1400 de calorii și 24g de grăsimi.

Această salată sănătoasă de ton este plină de gust, având calorii puține și super ușor de preparat pentru prânz în orice zi a săptămânii! Schimbați maioneza cu iaurt grecesc și condimente și păstrați acele calorii pentru un altfel de răsfăț.

 

Ce ingrediente îți trebuie pentru salata de ton cu iaurt grecesc condimentat

 

Ton: Tonul alb, este foarte bun deoarece are o textură groasă și fermă care nu dispare atunci când îl amesteci cu celelalte ingrediente. De asemenea este important să fie ton în suc propriu, nu în ulei de măsline sau altceva.

Salată: În salată este indicat să amesteci cât de multe legume poți, cum ar fi salată verde, salată iceberg, frunze de spanac, morcov ras, porumb, castraveți verzi, masline

Ceapă verde: Frunzele de la ceapa verde în salate, sunt mult mai blânde decât ceapa. Tocați-le mărunt, astfel încât să nu fie prea puternice.

Iaurt grecesc: Un iaurt grecesc în loc de maioneză, face această salată minunat de cremoasă. Iaurtul grecesc este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și probiotice.

Muștar Dijon: Muștarul adaugă un pic de picant și condiment și funcționează atât de bine cu celelalte ingrediente.

Condimente: Pentru a ajuta la evidențierea tuturor celorlalte arome ai nevoie de sare, piper colorat, boia de ardei dulce, boia de ardei picant, rozmarin, oregano, usturoi.

Mărar: Mărarul proaspăt ridică cu adevărat acest fel de mâncare și îi dă un gust ușor și proaspăt. Puteți folosi și alte ierburi proaspete, cum ar fi coriandru sau mărar.

 

Sfaturi pentru prepararea salatei de ton 

 

Tăiați toate ingredientele în cubulețe micuțe. Acest lucru va face ca totul să fie mai ușor de combinat și de mâncat.

Folosiți ton în suc propriu, nu în ulei. Tonul ambalat în ulei are mai multă grăsime, dar tonul ambalat în apă sau suc prorpiu este mai solid, ceea ce îl face perfect pentru această salată.

Personalizați această salată sănătoasă de ton cu adaosuri. Puteți adăuga ingrediente suplimentare, cum ar fi capere, murături, roșii sau ouă fierte.

 

Salată de ton cu iaurt grecesc - Ingrediente 

 

- 2 conserve de ton în suc propriu

- o punga de salată iceberg mixtă

- 2-3 frunze de ceapă verde tocată

- 2 castraveți verzi tăiați cubulețe

- 10 măsline 

- o conservă de porumb

- jumătate de morvoc ras sau unul întreg, după gust

 

Pentru sosul de iaurt grecesc:

- 2 iaurturi grecești mici sau unul mare

- 3 bucăți de usturoi tocate și pisate bine

- o lingură de muștar Dijon

- o linguriță de sare

- un praf de piper negru

- o linguriță de boia iute

- 2 lingurițe de boia dulce

- o linguriță de rozmarin

- o linguriță de oregano

- o linguriță de mărar tocat

 

Salată de ton cu iaurt grecesc - Mod de preparare

 

Într-un castron, pisați bine usturoiul tocat mărunt și cele două iaurturi grecești. Apoi adăugați conform măsurilor din rețetă toate condimentele. Însă gustați constant pentru a regla gustul cel mai bun pentru dumneavoastră. Amestecați iaurtul grecesc cu condimente și cu muștarul Dijon, iar la final adăugați mărarul tocat. La final sosuș ar trebui să aibă o culoare rozalie.

Într-un alt castron mare, adăugați cele 2 conserve de ton, împreună cu salata și legumele tăiate cubulețe. Se amestecă ușor până când se combină bine, apoi se toarnă iaurtul pregătit.

Serviți ca atare sau într-un sandviș sau pe pâine prăjită. Poftă bună!

 

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel