Salariații unei companii din Satu Mare, a cincea săptămână de grevă generală

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Circa 400 de angajaţi ai fabricii de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au încheiat, vineri, a cincea săptămână de grevă generală, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, le-a spus greviştilor, la întâlnirea din faţa fabricii, că nu a mai fost invitat la negocieri, astfel că nu a mai avut cu cine să discute.

Vicepreşedintele sindicatului, Radu Matica, le-a transmis muncitorilor că va acţiona fabrica în instanţă pentru primirea tichetelor de masă pe luna februarie, întrucât au muncit toată luna.

"Am făcut rost de fluturaşul de salariu pe luna februarie. Mi s-a reţinut impozit pe un drept pe care nu l-am primit. O să anexăm la restul documentelor şi o să vedem", a spus Radu Matica.

Greva de la Electrolux a fost începută luni, 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna trecută.

În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel