S-au tras focuri de armă la frontiera României. Doi bărbați au reușit să fugă în pădure

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
S-au tras focuri de armă la frontiera României. Doi bărbați au reușit să-și fugă în pădure
S-au tras focuri de armă la frontiera României. Doi bărbați au reușit să-și fugă în pădure

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, a fost desfășurată, pe 8 iunie 2023, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.  

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au ridicat în vederea confiscării, din apropierea frontierei de stat cu Ucraina, aproape 1.500 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 17.500 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat două persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească, însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării, moment în care oamenii legii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit, iar din cauza terenului accidentat și a zonei împădurite, nu au putut fi reținute.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperit două colete voluminoase. Acestea au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.499 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 17.538 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

 

VEZI SI. Migranți, găsiți ascunși în cuști, sub podeaua unui camion. Ar fi plătit 3000 de euro pentru a ajunge în Austria

 

Trei bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au fost prinși, în flagrant, în timp ce transportau 6 migranți, pentru a-i trece fraudulos vama. 

Cetățenii din Bangladesh erau ascunși în cuști metalice sudate sub șasiul unui camion. Migranții, spun anchetatorii, fuseseră preluați din Alba Iulia și urmau să ajungă în Austria, în schimbul a 3.000 de euro/persoană. Flagrantul, pus la cale de polițiști, a avut loc marți. Cei trei bărbați au fost prinși în timp ce se îndreptau spre vamă, cu scopul de a trece granița spre Ungaria.

Sub podeaua camionului lor, destinat transportului de marfă, polițiștii au descoperit mai multe cuști metalice. Acestea erau sudate sub șasiul camionului și ascundeau migranți, care urmau să treacă fraudulos granița spre țările din Vest.

"În perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, în scopul de a obține foloase patrimoniale importante, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea sau sănătatea migranților, aceștia fiind adăpostiți, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor, existând un pericol evident în caz de accident de circulație, precum și pericol de asfixiere de la gazele de eșapament", au transmis reprezentanții DIICOT.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel