RyanAir amenință Italia, după propunerea de plafonare a prețurilor la zboruri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Însoțitoarele de zbor Ryanair, "în lacrimi". Au aerizat de urgență pentru că o ușă a rămas deschisă
Însoțitoarele de zbor Ryanair, "în lacrimi". Au aerizat de urgență pentru că o ușă a rămas deschisă

Ryanair, compania aeriană cunoscută pentru prețurile sale scăzute, se află în mijlocul unei dispute cu guvernul italian după ce au fost propuse reguli de plafonare a prețurilor la zboruri. Deși compania a anunțat deschiderea a cinci rute noi către Alghero pentru sezonul de iarnă, amenință că va tăia alte rute dacă noile reguli vor fi implementate.

În ciuda amenințărilor, Ryanair a anunțat recent că va opera peste 30 de zboruri săptămânale între Alghero și destinații importante precum Bologna, Milano-Bergamo, Milano-Malpensa, Napoli și Pisa.

Compania subliniază angajamentul său în susținerea insulei Alghero în timpul sezonului de iarnă și a dat asigurări că va continua să opereze în Italia. Cu toate acestea, există tensiuni semnificative legate de noile propuneri de plafonare a prețurilor.

 

Ryanair: "Decretați schimbări sau vom tăia rute”

 

Eddie Wilson, directorul general al Ryanair, a descris noile reguli drept "ilegale" și în conflict cu normele UE privind concurența și prețurile. În acest context, compania pare să amenințe guvernul italian cu reducerea numărului de zboruri dacă noile reguli nu vor fi revizuite sau eliminate.

Ministrul pentru întreprinderi și Made in Italy, Adolfo Urso, a primit o scrisoare de la Ryanair, confirmând angajamentul companiei în Italia și dorința de a continua dialogul. Cu toate acestea, guvernul italian pare hotărât să mențină noile reguli, cu posibile ajustări în ceea ce privește procedurile de profilare automată.

O altă preocupare a companiei Ryanair se referă la plafonul de 200% pentru creșterile prețurilor pe rutele interne către Sicilia și Sardinia. Compania solicită o corecție a acestui aspect și avertizează că altfel ar putea fi necesar să reducă activitatea pe aceste rute, cu consecințe asupra numărului de pasageri și prețurilor. 

 

Investiții în creștere

 

„Ryanair se află într-o poziție unică pentru a stimula creșterea, cu tarife scăzute, și este gata să aducă încă 2 milioane de pasageri în Sardinia și 3 milioane în Sicilia, dacă guvernul va sprijini inițiativele de reducere a costurilor pe care compania le-a prezentat lui Urso săptămâna aceasta la Roma” a adăugat Wilson, conform Il Messaggero.

Răspunsul președintelui regiunii siciliene, Renato Schifani, a fost dur. "Ryanair, pe de o parte exaltă libertatea pieței, dar pe de altă parte bagă în buzunar contribuții", a lunecat el, subliniind că firma "a obținut 15 milioane de euro de la aeroportul din Palermo în 2022".

În ciuda tensiunilor, guvernul italian pare deschis la dialog și la posibilitatea de a revizui unele aspecte ale regulilor. Între timp, Ryanair continuă să își exprime dorința de a sprijini creșterea economică și de a atrage mai mulți pasageri în Italia, cu condiția ca reglementările să fie favorabile companiei.

Într-un moment în care consumatorii și industria se confruntă cu provocări complexe, cum ar fi creșterea prețurilor și menținerea concurenței echitabile, dialogul dintre guvern și companiile aeriene joacă un rol esențial în găsirea unui echilibru care să beneficieze toți participanții din această industrie importantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel