Ruşii care fug de mobilizare nu vor primi automat vize pentru Franţa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone, a declarat miercuri că ruşii care fug din ţară pentru a evita să fie mobilizaţi în armată nu vor primi în mod automat vize pentru Franţa, dar că vor fi luate în considerare situaţia lor şi riscurile de securitate, transmite Reuters.

"Avem condiţii restrictive sub care pot fi acordate vize. Ne vom asigura că jurnalişti, persoane care luptă împotriva regimului, artişti şi studenţi pot veni în continuare aici, şi vom acorda vize analizând fiecare caz în parte, luând în considerare riscurile de securitate", a spus Laurence Boone într-un interviu la postul de radio Franceinfo.

Întrebată dacă toţi cei care dezertează din armata rusă vor fi primiţi pe teritoriul Europei, ea a afirmat că fiecare caz va fi examinat separat şi că procedura de obţinere a unei vize Schengen va fi prelungită la 40 de zile, în loc de 15 în mod uzual, astfel încât să se întreprindă o investigaţie în cazul persoanei care solicită viză sau azil politic.

'Vrem să păstrăm accesul la azil politic în Europa pentru persoanele care au nevoie cu adevărat de el şi să evităm riscurile de securitate', a explicat Laurence Boone.

Potrivit secretarului de stat francez, câteva ţări situate mult mai aproape de Rusia vor să-şi închidă complet graniţele pentru cetăţenii ruşi care vor să plece din ţară. 

Peste 370.000 de ruși au părăsit țara de la emiterea decretului de mobilizare

 

Potrivit publicației Newsweek USA, peste 370.000 de persoane au părăsit țara de la emiterea decretului de mobilizare. Printre țările în care fug rușii pentru a evita să fie înrolați se numără Turcia, Georgia, Finlanda, Kazahstan și Mongolia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel